Quantcast

http://picasion.com/

Αθλητικός τουρισμός

Του Μιχάλη Τζαφερόπουλου*
Ο αθλητικός τουρισμός ανήκει στις ειδικές μορφές τουρισμού και απευθύνεται σε μια ορισμένη κατηγορία τουριστών (πχ αθλητές, φίλαθλοι, γονείς κλπ).Ο συγκεκριμένος τουρισμός βασίζεται στην άθληση και την αναψυχή και απομακρύνει τα
άτομα προσωρινά από τον τόπο διαμονής τους για να συμμετάσχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες-διοργανώσεις. Έχει αποδειχθεί ότι οι πόλεις που επιδιώκουν να αναλάβουν τη διεξαγωγή μικρών ή και μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας (αύξηση ταμειακών αποθεμάτων, θέσεις εργασίας), υπάρχει μεγάλη προβολή και διαφήμιση της πόλης αποτελώντας σημαντικό μέσο προώθησης του τουρισμού.

Κάνει την περιοχή πιο ελκυστική και αναγνωρίσιμη. Αναλαμβανοντας λοιπόν οι πόλεις αυτές τις διοργανώσεις πετυχαίνουν συγχρόνως βελτίωση των υποδομών τους και ανακαίνιση των είδη υπαρχόντων.

Ο Δήμος της Βέροιας είναι προικισμένος από τη φύση του (γεωγραφική θέση), που μπορεί όλες τις εποχές του χρόνου να προσφέρει στον επισκέπτη πολυάριθμες ευκαιρίες για αθλητικό τουρισμό (αθλητικά γυμναστήρια, φανταστικές διαδρομές για τρέξιμο και ποδήλατο καθώς και σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο για τουριστικό και αθλητικό σκι).

Στόχος λοιπόν πρέπει να είναι η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής μάρκετινγκ ώστε η ανάληψη αθλητικών διοργανώσεων να μην είναι παροδική με μικρά οικονομικά οφέλη στο τόπο μας αλλά να έχει τη μέγιστη δυνατή προσέλκυση τουριστών μακροπρόθεσμα.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Βέροιας διοργανώνοντας πολλές αθλητικές εκδηλώσεις και πανελλήνια πρωταθλήματα διαφόρων αθλημάτων προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες στην πόλη μας. Επίσης έχει εκσυγχρονίσει και ανακατασκευάσει πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις όπως πχ τα γήπεδα αντισφαίρισης στο ΕΑΚ τα οποία θα μπορούν πλέον να φιλοξενούν αγώνες πανελλήνιου επιπέδου, προβάλλοντας ταυτόχρονα την περιοχή μας.

Ο Μιχάλης Τζαφερόπουλος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας με τον συνδυασμό «Δράση με Γνώση» του Κώστα Βοργιαζίδη.

2 σχόλια:

  1. Και η πισίνα δίπλα από τα γήπεδα τένις στο ΕΑΚ,θα μπορουσε να είναι μοχλός αναπτυξης αν είχε σχεδιαστεί και πραγματοποιηθεί.Ποσα χρόνια διοίκησης χρειάζεστε ακόμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε αφήστε τα χαζά περί ΄΄ανάπτυξης΄΄ ολοι σας και ειδικά όσοι ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με τους Δημους. Πρώτα απ' όλα δεν μπορούν, ακόμα και να θέλουν, να φέρουν ανάπτυξη οι Δήμοι, δεν είναι στις αρμοδιότητές - δυνατότητές τους. Και κυρίως η ανάπτυξη με την οικονομική έννοια του όρου, δυστυχώς δε προβλέπεται στο ορατό μέλλον των 15-20 ετών.
    Οι επόμενες γενιές στη χώρα αυτή ( εάν θα αποτελούν πλειοψηφία οι Έλληνες λόγω υπογεννητικότητας) ίσως να δουν τα πρώτα δείγματα ανάπτυξης.
    Σ' αυτό το χάλι μας έχουν φέρει οι πολιτικοί που κυρίως κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν τα ίδια και ίσως και χειρότερα. Φυσικά, εμείς τους δίναμε την εξουσία με τις γνωστές διαδικασίες, αλλά και αυτοί έκαναν ό,τι περνούσε από το ΄΄χέρι΄΄ τους να μας φέρουν στην χρεοκοπία.
    Πλέον ένα θαύμα;;; θα μας σώσει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ