Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τόλκας από το συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε.: «Στην Ελλάδα δοκιμάζεται η αλληλεγγύη αλλά και η ευθύνη της Ευρώπης»

O Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τα ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου, συμμετείχε στις 6 και 7 Μαρτίου στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (JAI). Όπως σημείωσε ο Ημαθιώτης
πολιτικός στις παρεμβάσεις του, η πραγματικότητα, με την οποία είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα, απαιτεί να υιοθετηθεί μια συνολική στρατηγική για την θεσμική και οικονομική ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής. Επιπλέον τόνισε ότι απαιτείται ουσιαστική συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η πάταξη των οργανωμένων δικτύων διακίνησης ανθρώπων.
Ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν είναι ότι η Ε.Ε. πρέπει να λάβει υπόψιν της, ότι οι μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται και πως πρέπει να εντατικοποιηθούν οι πρωτοβουλίες της Ε.Ε. προς τις κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης και διέλευσης. Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Άγγελος Τόλκας δήλωσε σχετικά: «Σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στείλαμε το μήνυμα, πως θα πρέπει να δούμε το μεταναστευτικό ζήτημα ως αναπόσπαστο ζήτημα ολόκληρης της Ευρώπης κι όχι μόνο της Ελλάδας. Η χώρα μας έχει δειξει πρωτοφανή αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά χρειάζεται να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για το τόσο σύνθετο θέμα των μεταναστευτικών ροών».

2 σχόλια:

  1. Μπράβο τους έτριξε τα δόντια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγγελε τι φωτογραφία είναι αυτή ; ποιος σε στήνει έτσι ; σαν τις φωτογραφίες που βγάζαμε μικροί μαθητές στο σχολείο, ο χάρτης της Ελλάδας λείπει από πίσω.
    Και επικοινωνιακά τα έκανες θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ