Τόλκας από το συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε.: «Στην Ελλάδα δοκιμάζεται η αλληλεγγύη αλλά και η ευθύνη της Ευρώπης»

O Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τα ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου, συμμετείχε στις 6 και 7 Μαρτίου στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (JAI). Όπως σημείωσε ο Ημαθιώτης
πολιτικός στις παρεμβάσεις του, η πραγματικότητα, με την οποία είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα, απαιτεί να υιοθετηθεί μια συνολική στρατηγική για την θεσμική και οικονομική ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής. Επιπλέον τόνισε ότι απαιτείται ουσιαστική συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η πάταξη των οργανωμένων δικτύων διακίνησης ανθρώπων.
Ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν είναι ότι η Ε.Ε. πρέπει να λάβει υπόψιν της, ότι οι μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται και πως πρέπει να εντατικοποιηθούν οι πρωτοβουλίες της Ε.Ε. προς τις κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης και διέλευσης. Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Άγγελος Τόλκας δήλωσε σχετικά: «Σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στείλαμε το μήνυμα, πως θα πρέπει να δούμε το μεταναστευτικό ζήτημα ως αναπόσπαστο ζήτημα ολόκληρης της Ευρώπης κι όχι μόνο της Ελλάδας. Η χώρα μας έχει δειξει πρωτοφανή αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά χρειάζεται να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για το τόσο σύνθετο θέμα των μεταναστευτικών ροών».

2 σχόλια:

  1. Μπράβο τους έτριξε τα δόντια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγγελε τι φωτογραφία είναι αυτή ; ποιος σε στήνει έτσι ; σαν τις φωτογραφίες που βγάζαμε μικροί μαθητές στο σχολείο, ο χάρτης της Ελλάδας λείπει από πίσω.
    Και επικοινωνιακά τα έκανες θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ