Quantcast

http://picasion.com/

Πλημμέλημα οι 100 νεκροί στο Μάτι - Οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων

Ξεχειλίζει η οργή, μια μέρα μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό πλημμελήματος, σε βάρος 20 προσώπων, για τη φωτιά στο Μάτι με τους 100 νεκρούς. Οι κάτοικοι της περιοχής που έζησαν την πυρκαγιά στο Μάτι, πενθούν τους νεκρούς τους και είδαν μέσα σε λίγη ώρα τον τόπο όπου μεγάλωσαν
και τις περιουσίες τους να γίνεται στάχτη και να μετατρέπεται σε κόλαση, μιλούν για εμπαιγμό. Ξέχειλη είναι η οργή για το γεγονός ότι οι ποινικές διώξεις είναι σε βαθμό πλημμελήματος, την ώρα που χάθηκαν 100 ζωές, ενώ υποστηρίζουν ότι από τη λίστα με όσους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις λείπουν ονόματα όπως αυτό της Ιωάννας Τσούπρα.


Ποινικές διώξεις σε Δούρου, Ψινάκη και άλλους 18

Με τη διάταξη τους οι εισαγγελείς ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα:

-της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή,
-των σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και

-του εμπρησμού από αμέλεια (όλα πλημμελήματα) κατά περίπτωση, σε βάρος, μεταξύ άλλων της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του δημάρχου Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνούς, του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προσταςίας Ιωάννη Καπάκη και στελεχών της Πολιτικής Προσταςίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής καθώς και του 65χρονου που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίζει και τις τρεις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ