Quantcast

http://picasion.com/

Πέθανε ο Φαίδων Γεωργίτσης

Καλό Παράδεισο!
Πέθανε το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Μαρτίου ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης, σε ηλικία 80 ετών. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης γεννήθηκε στην Αθήνα 21 Ιανουαρίου 1939. Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στηνταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960. Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά.
Στο θέατρο είχε συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κουν και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ο μεγάλος γόης του ελληνικού σινεμά πάλεψε με τον Καρκίνο και νικήθηκε αφήνοντας πίσω τα δύο του παιδιά Ραφαέλο και Μαρίζα, ενώ είχε υπάρξει παντρεμένος και με την Μπέτυ Λιβανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ