Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αποκάλυψη: Κάμερες στις τουαλέτες καφέ της Βέροιας έστειλαν υπάλληλο στο σπίτι της!

Αποκλειστικό του veriotis.gr
Το δρόμο της απόλυσης πήρε πριν λίγες μέρες 30χρονη υπάλληλος καφέ του κέντρου της Βέροιας, όταν οι κάμερες που είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης του στις τουαλέτες του καταστήματος κατέγραψαν συνομιλία με συνάδελφό της! Όπως
αποκαλύπτει ο veriotis.gr, η νεαρή υπάλληλος έχασε την δουλειά της, όταν το αφεντικό της παρακολούθησε συνομιλία που καταγράφηκε με κάμερα. Όπως καταγγέλλει η ίδια, το σύστημα ελέγχου είχε τοποθετηθεί μέσα στις τουαλέτες της καφετέριας, όπου η 30χρονη μιλούσε για τις συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση αλλά και για μη καταβολή δεδουλευμένων. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, Δημήτρη Ταχματζίδη που μίλησε αποκλειστικά στο veriotis.gr, ο ιδιοκτήτης του καφέ είχε τοποθετήσει την κάμερα στις τουαλέτες, που κατέγραψε τα λεγόμενα της υπαλλήλου και εν συνεχεία άκουσε τι ακριβώς ειπώθηκε στα... ιδιαίτερα!

«Υπάρχει εργοδοτική ασυδοσία. Έχουμε δει και έχουμε ακούσει τα πάντα. Τώρα ακούμε και αυτό... Η 30χρονη απολύθηκε γιατί το αφεντικό της την άκουσε να κάνει παράπονα στην τουαλέτα, αφού είχε βάλει κάμερες, κάτι που είναι παράνομο», υπογραμμίζει ο κ. Ταχματζίδης.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, αφού η πρώην υπάλληλος κατέθεσε μήνυση κατά του εργοδότη της. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς η 30χρονη έχει ήδη καταθέσει στην εν λόγω υπηρεσία για το περιστατικό.

Τι προβλέπει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ’ αριθμ. 13/2014 απόφασή της υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών στους χώρους εργασίας, εστίασης, αναψυχής, κλπ, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.


Η Αρχή αναφέρει ότι απαγορεύεται η λειτουργία των εν λόγω μηχανών σε χώρους εστίασης και αναψυχής, στα δοκιμαστήρια, στις τουαλέτες και στους χώρους όπου εργάζονται υπάλληλοι καταστήματος και δεν είναι προσιτοί στο κοινό.


2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ