Quantcast

http://picasion.com/

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά με 9,2% η ΝΔ

Ένα παγιωμένο προβάδισμα, άνω των 9 μονάδων, εμφανίζεται να σχηματίζει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Interview για λογαριασμό της εφημερίδα «Politik». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φθάνει το 22,3% (διαφορά 9,2%). Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 7,4%, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5%.

Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων και Ποτάμι

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι εκτός Βουλής μένων Ενωση Κεντρώων με 2,4%, η Ελληνική Λύση με 2,4%, οι ΑΝΕΛ με 1,4%, το Ποτάμι 1,3%, η ΛΑΕ 1,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,3%, η Δημιουργία Ξανά 1%. Να σημειωθεί ότι στην ερώτηση για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το 66% θεωρεί ότι η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια και το 15% προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει πρώτη δύναμη.

7 στους 10 βλέπουν αρνητικά το άνοιγμα Τσίπρα στην Κεντροαριστερά
Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το politik.gr προκύπτουν περαιτέρω ενδιαφέροντα στοιχεία όπως η άποψη των ψηφοφόρων για την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει προοδευτικό μέτωπο με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 69% ότι βλέπουν αρνητικά τον εν λόγω σχεδιασμό του πρωθυπουργού, με το 22% να αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο της σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρώες δυνάμεις.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Στην ερώτηση περί του ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός εκ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, οι μετέχοντες στη δημοσκόπηση ανέδειξαν πρώτο τον πρόεδρο της ΝΔ με ποσοστό 37%. Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει την υποστήριξη του 20% των ερωτηθέντων, με τον «Κανένα» (εκ των δυο) να ανέρχεται στην πρώτη θέση, με ποσοστό 42%.

Η επόμενη μέρα των εκλογών για το ΚΙΝΑΛ

Ενδιαφέρουσες είναι και οι απαντήσεις που δόθηκαν στο ερώτημα «με ποιο κόμμα θα προτιμούσατε να συνεργαστεί το ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές». Το 49% των ερωτηθέντων απάντησε «Με κανέναν», το 24% «Με τη ΝΔ» και μόλις το 12% «Με τον ΣΥΡΙΖΑ». Στο ίδιο ερώτημα ένα ποσοστό της τάξης του 15% αρνήθηκε να απαντήσει.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μπροστά για ΠτΔ

Στη δημοσκόπηση της Interview για την εφημερίδα Politik περιλαμβάνεται και ερώτηση για το «ποιον θα προτιμούσατε για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», θέτοντας τις επιλογές Προκόπης Παυλόπουλος, Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Βενιζέλος. Το 25% απάντησε ότι προτιμά τον κ. Παυλόπουλο, το 24% τον Κώστα Καραμανλή και το 11% τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και σε αυτή την κατηγορία ο «Κανένας» (εκ των τριών) αναδεικνύεται πρώτος με 29%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ