Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παπακωνσταντίνου: «Αν δεν τα καταφέρουμε, θα καταρρεύσουμε»

«Ή θα καταρρεύσουμε όλοι μαζί και του χρόνου δεν θα δείτε ούτε κινητοποιήσεις, ούτε αγρότες, ή θα μπορέσουμε να τραβήξουμε το πράγμα κάπως διαφορετικά» διαμήνυσε στον Alpha 96,5 ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας αναφορικά με τις κινητοποιήσεις και τα
μπλόκα των αγροτών. Αιτιολογώντας την έναρξη κινητοποιήσεων, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε, ότι «πιέζουμε στην κατεύθυνση ότι η υπερφορολόγηση, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι μη αποζημιώσεις, η μη στήριξη του εισοδήματος κ.τ.λ. έχουνε δημιουργήσει αυτό το καινούριο τοπίο το οποίο είναι δραματικό». 
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης των αγροτών με τον Σταυρό Αραχωβίτη, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας υποστήριξε ότι «τη συνάντηση με τον κ. Αραχωβίτη τη βλέπω δύσκολη» και πρόσθεσε πως «αντί να καθίσει σε ένα τραπέζι διαλόγου, νομίζω ότι βλέπει διαφορετικά τα πράγματα λέγοντας ότι αυτά που ζητάμε πλέον δεν έχουνε καμία σχέση με αυτά που ζητήσαμε πριν από ένα δίμηνο. Για εμάς είναι πανομοιότυπα», ξεκαθάρισε ο ίδιος. Επιπροσθέτως, σε σχέση με τη ρύθμιση οφειλών που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους δανειστές και φαίνεται να “κλειδώνει” στη δυνατότητα αποπληρωμής μέχρι 100 δόσεις των 30€/μήνα για οφειλές των αγροτών έως 3.000€, ο κος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «οι οφειλές του καθενός μας ξεπερνάνε τα 3.000€, ο κλοιός των υποχρεώσεων και των δανείων, δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε».

1 σχόλιο:

  1. Ρε έχουμε τελειώσει, οπως ο υπόλοιπος ελληνικός λαός. τι δεν καταλαβαίνουμε.Όσοι αντέχουν ακόμα έχει καλώς, οι άλλοι όλοι θα πάμε υπέρ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ