Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μελισσοκομική ημερίδα διοργάνωσε ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Βέροιας

Ημερίδα για θέματα που αφορούν τον κλάδο των Μελισσοκόμων, διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019 ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Βέροιας. Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Αποστόλου Παύλου, κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλης Ντούρας, που ανέπτυξε τα παρακάτω θέματα:

- Ανέλυσε τον ρόλο των συλλόγων και της Ομοσπονδίας.
- Αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο και το καταστατικό που διέπουν την λειτουργία της ΟΜΣΕ και των μελισσοκομικών συλλόγων.
- Μίλησε για την δράση και τους στόχους της ΟΜΣΕ.
- Αναφέρθηκε στις κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων ήτοι: α) για την βελτίωση των αγορανομικών διατάξεων που διέπουν την τυποποίηση - διακίνηση και εμπορία του μελιού.
β) για τον διαχωρισμό των ελληνικών μελιών από τα εισαγόμενα με την υποχρέωση αναγραφής στις συσκευασίες τις χώρες συγκομιδής μελιού.
- Ενημέρωσε τους παρευρισκομένους μελισσοκόμους για την θέση της Ομοσπονδίας μας για τα τριετή μελισσοκομικά προγράμματα.
- Με ιδιαίτερη έμφαση, αναφέρθηκε στη χρήση φυτοφαρμάκων, την απαίτηση της ΟΜΣΕ για την κατάργηση των μελισσοτοξικών φυτοφαρμάκων και την απαίτηση οι ψεκασμοί να γίνονται τις νυκτερινές ώρες, ήτοι από δύσεως μέχρι ανατολής του ήλιου.
- Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα που απασχολεί την ΟΜΣΕ, ήτοι στην επικείμενη διαγραφή συλλόγων, οι οποίοι παραβίασαν το καταστατικό της. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στους λόγους που ανάγκασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να πάρει αυτή την σκληρή απόφαση. Τόνισε δε ότι ακόμη υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια αποφυγής της επικύρωσης διαγραφής από την Γενική Συνέλευση. Αποτέλεσμα που εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους συλλόγους.

Ακολούθησε συζήτηση, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις των μελισσοκόμων.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΣΕ Κωνσταντίνος Καλαπούτης, ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Ημαθίας (με έδρα την Αλεξάνδρεια) Σταύρος Μουρατίδης, καθώς και αρκετά μέλη και των δύο συλλόγων της Ημαθίας, Βέροιας και Αλεξάνδρειας.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Βέροιας ευχαριστεί τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αποστόλου Παύλου (Μακροχωρίου) Βαλάντη Κεχαίδη, για την παραχώρηση της αίθουσας και των μέσων να πραγματοποιηθεί η ημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ