Γιαννούλης: «Στην Ημαθία η Περιφέρεια “διαφημίζει” την ευρωπαϊκή βοήθεια, αλλά αφήνει αναξιοποίητα 59,7 εκ. ευρώ για την ανάπτυξή της»

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του κ. Τζιτζικώστα με θέμα «Το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Παρουσίαση υλοποίησης των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» που πραγματοποιείται στη Βέροια,
ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης προέβη στην εξής δήλωση:


«Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, είναι η Βέροια, όπου πρόκειται να “διαφημίσει” ως “κοινωνικό έργο της Περιφέρειας” τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τα οποία -υπενθυμίζεται ότι - η Περιφέρεια δεν δαπάνησε ούτε ένα ευρώ, καθώς προέρχονται αποκλειστικά από κονδύλια του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Γνωρίζουν όμως καλά και οι πολίτες της Ημαθίας τις δραματικές καθυστερήσεις του κ. Τζιτζικώστα στην υλοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ, που θα μπορούσε να τονώσει την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως επίσης να συμβάλλει την καταπολέμηση της φτώχειας στην περιοχή.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά ο κ. Τζιτζικώστας να μην απαξιώσει τα ερωτήματα των δημοσιογράφων και να απαντήσει:


-Γιατί μόλις ένα χρόνο πριν ολοκληρωθεί η περίοδος 2014-2020, από τον συνολικό προϋπολογισμό των 74,3 εκατομμυρίων ευρώ για την περιοχή, έχουν προχωρήσει έργα μόλις 12,6 εκατομμυρίων;


-Γιατί για τα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης η υλοποίηση στην Ημαθία βρίσκεται στο 33% όταν στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται στο 47% και στο σύνολο της χώρας στο 55%;

-Γιατί για τα προγράμματα προώθησης της απασχόλησης ο ρυθμός υλοποίησης στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας βρίσκεται μόλις στο 21%, όταν στην Κεντρική Μακεδονία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 59%;

Επίσης, γνωρίζουν καλά οι πολίτες της Ημαθίας, αλλά ας απαντήσει ο κ. Τζιτζικώστας: 

-Γιατί δεν έχει φροντίσει να αξιοποιήσει ούτε ένα ευρώ από τον συνολικό προϋπολογισμό των 8.178.299 για 1) την υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και 2) την προώθηση των βιώσιμων μεταφορών και άρση των εμποδίων σε βασικές υποδομές δικτύων;

Οι πολίτες βιώνουν τα αποτέλεσματα της πολιτικής αδράνειας που έχει επιβάλλει εδώ και εννέα χρόνια η απερχόμενη διοίκηση της περιφέρειας και θα απαντήσουν στην κάλπη. Πλέον κοιτάμε μπροστά για μία Κεντρική Μακεδονία της συνεργασίας, της ανάπτυξης και της προόδου.»

4 σχόλια:

 1. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ,
  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.
  ΔΕ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΧΙ ΑΝΑΚΟΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΣΠΑ!!! , ΟΧΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ.
  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ!! ΕΧΕΤΕ ΣΒΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.
  ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ;;;; ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ;;; ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ;;;; ΤΖΑΠΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
  Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχει πλημμυρίσει όλο το χωριό,έχουν πνίγει ζώα χαθηκαν άνθρωποι, καταστραφηκαν περιουσίες, και κατηγορεί ο δήμαρχος τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ως ανίκανο ,επειδη το σπίτι του πλυμηρησε απ τα νερά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 5-7-2015, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΑ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΣΑΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΙΣ ΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΑ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΤΑΞΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ Τ΄ΑΣΤΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νέος ξαφνικός ''σωτήρας'',με την διαφορά όμως πως είναι άνθρωπος φιλόδοξος χωρίς ηθικούς φραγμούς αρκεί να γίνει αρεστός στους εντολείς του (ΣΥΡΙΖΑ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ