Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανάστατοι οι υπάλληλοι του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας - Χωρίς προσωπικό φύλαξης από το απόγευμα

Θέματα φύλαξης και ασφάλειας του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας εγείρει το πρωτοφανές περιστατικό πυροβολισμού έξω από τα δικαστήρια της πόλης, που προκάλεσε ζημιές στο γραφείο του αντιεισαγγελέα. Μιλώντας στο veriotis.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βέροιας,
Νικόλαος Ζαμπάκας, προχώρησε στην αποκάλυψη ότι το Δικαστικό Μέγαρο δεν φυλάσσεται από προσωπικό ασφαλείας μετά το τέλος της βάρδιας δικαστών, εισαγγελέων, υπαλλήλων και δικηγόρων.

Όπως τονίζει ο ίδιος, η όποια φύλαξη γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες μάλιστα είναι τοποθετημένες στην είσοδο των δικαστηρίων και δεν καλύπτουν περιμετρικά τον δρόμο έξω από το κτίριο.


«Το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας βρίσκεται απομονωμένο έξω από την πόλη και δεν υπάρχει η ανάλογη φύλαξη. Όταν φεύγουν όλοι δεν υπάρχει προσωπικό που να αναλαμβάνει να προστατεύει τον χώρο, μέσα και έξω. Είναι ανεπαρκής η φύλαξη που παρέχεται σε ένα τόσο σημαντικό σημείο, αφού γνωρίζουμε ότι τα δικαστήρια γίνονται πολλές φορές στόχος. Όχι βέβαια με αυτόν τον τρόπο, ο οποίος μας ανησύχησε πολύ...» υπογραμμίζει στο veriotis.gr, o κ. Ζαμπάκας.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων έχει επανειλημμένα επισημάνει το ζήτημα της ελλιπούς ασφάλειας, ζητώντας και εγγράφως προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειας του κτιρίου. Η πρωτοφανής επίθεση αλλάζει τα δεδομένα και οι ίδιοι οι υπάλληλοι αναμένεται να επαναφέρουν το θέμα ζητώντας 24ωρη προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ