Πώς θα γίνουν φέτος οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού - Δείτε τα κριτήρια

Στις αρχές του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού, κάτι που φέτος αναμένεται να γίνει ανεξαρτήτως από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Δηλαδή, ενώ μέχρι πέρσι πρώτα γίνονταν οι δηλώσεις και μετά άνοιγε το σύστημα για την υποβολή του Α21, φέτος η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί ανεξαρτήτως της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, γύρω στις 7 Μαρτίου. Το σύστημα θα ανοίξει φέτος για αιτήσεις περσινών και νέων δικαιούχων και βάση υπολογισμού θα είναι τα εισοδήματα της προηγούμενης φορολογικής δήλωσης. Αναπροσαρμογή θα γίνει μετά την εκκαθάριση της νέας.

Το επίδομα τέκνων πληρώνεται σε έξι δόσεις, τον Μάρτιο, τον Μάιο, τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο, τον Νοέμβριο και πιθανώς τον Δεκέμβριο. Το έντυπο Α21 θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχει υποβληθεί έως τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Ακόμα και αν κάποιος δικαιούχος δεν κάνει εγκαίρως την αίτηση, δεν θα πρέπει να ανησυχεί πως θα χάσει κάποιο ποσό, καθώς θα το λάβει μαζί με την επόμενη δόση.

Εξαρτώμενα τέκνα είναι τα ανήλικα, τα παιδιά έως 19 ετών, που φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, τέκνα έως 24 ετών που φοιτούν σε ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση, τάξη μαθητείας ΕΠΑΛ και δημόσια ΙΕΚ, τέκνα έως 24 ετών με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και τέκνα έως 24 ετών ορφανά και από τους δύο γονείς.

Βάση για τον υπολογισμό του επιδόματος θα είναι το οικογενειακό εισόδημα και σε περιπτώσεις ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων.

Τα εισοδηματικά κριτήρια παρατίθενται στους παρακάτω πίνακες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ