Quantcast

http://picasion.com/

Τα αποτελέσματα του ΤΕΒΑ στην Ημαθία παρουσίασε ο Τζιτζικώστας στη Βέροια

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία, καθώς και παρουσίαση των νέων δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 26/2 ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, στο Δημαρχείο της Βέροιας.

Σύμφωνα με τους αριθμούς που παρουσιάστηκαν, 8.515 συμπολίτες μας ωφελήθηκαν από τις δράσεις του ΤΕΒΑ στην Ημαθία κατά το διάστημα 2015 - 2016, με 375 τόνους τρόφιμα και 76 τόνους βασική υλική συνδρομή και είδη ατομικής καθαριότητας, συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ για τη νέα περίοδο 2018 - 2019 οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 9.5000, με 593 τόνους τροφίμων και 192 τόνους βασικής ύλης.

Δικαιωμένος για το έργο που έγινε σε όλη την Ημαθία, δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης, λέγοντας πως «Κάναμε πράξη και δε μείναμε στα λόγια όταν λέγαμε στους Ημαθιώτες πως θα είμαστε κοντά στον τόπο μας. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και μετά τη νίκη μας στις εκλογές. Αντιμετωπίσαμε όλη την Ημαθία ισότιμα και δε λείψαμε από πουθενά. Σταθήκαμε δίπλα στους συμπολίτες μας που η κρίση ανέτρεψε τη ζωή τους, διακριτικά και χωρίς να προσβάλλουμε κανέναν. Ακούσαμε ευχαριστίες και μηδενικά παράπονα, ως την καλύτερη απάντηση για το έργο μας», σημείωσε, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος, τους Δημάρχους των τριών δήμων, τους τοπικούς φορείς, τους εθελοντές, τους περιφερειακούς του συμβούλους και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Π.Ε.» 

Σχετικά με την εκ νέου συμπόρευσή του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ανέφερε πως «Μπήκα μπροστά στον αγώνα για την περιφέρεια γιατί ήταν ο Τζιτζικώστας. Έτσι και τώρα είμαστε μαζί για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, «Στόχος είναι να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο, όσο υπάρχει ανάγκη, όσο υπάρχουν ευάλωτοι και αδύναμοι συμπολίτες μας, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Μία από τις πιο σημαντικές δράσεις υποστήριξης και ενίσχυσης των συμπολιτών μας, που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, είναι το Πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, το οποίο φροντίσαμε να αξιοποιήσουμε έγκαιρα και σωστά, παρέχοντας άμεσα τα τρόφιμα και τα βασικά είδη ανάγκης σε εκείνους που τα χρειάζονταν. Δημιουργήσαμε σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ισχυρές Κοινωνικές Συμπράξεις, και μαζί με τους εταίρους μας ολοκληρώσαμε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα το Πρόγραμμα για τα δύο προηγούμενα έτη».

Στη συνέχεια έκανε μια επιγραμματική αναφορά των δράσεων υποστήριξης που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, με μοναδικό στόχο όπως είπε, «Και σε αυτή τη δεύτερη φάση του Προγράμματος ΤΕΒΑ να αξιοποιηθούν γρήγορα και σωστά οι πόροι που εξασφαλίσθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι δράσεις είναι: 
  • Ημερίδες από ειδικούς επιστήμονες του κλάδου υγείας.
  • Λειτουργία Τηλεφωνικού Κέντρου για εξειδικευμένες συμβουλές από επιστημονικό προσωπικό.
  • Λειτουργία Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης, ειδικά εξοπλισμένης και στελεχωμένης με ειδικούς επιστήμονες του κλάδου υγείας.
  • Κοινωνικά Φροντιστήρια και Ενισχυτική Διδασκαλία για παιδιά και ενηλίκους.
  • Εκπαιδευτικά Σεμινάρια και Δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης.
Για την υλοποίηση του προγράμματος μίλησαν και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ημαθίας, η Ελένη Σιαμίδου από το δήμο Νάουσας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης. Όλοι εξέφρασαν την ελπίδα τους να μη χρειαστεί στο μέλλον να υλοποιηθούν παρόμοια προγράμματα, δηλώνοντας παράλληλα έτοιμοι για τη νέα περίοδο του ΤΕΒΑ. Δείτε φωτογραφίες:












4 σχόλια:

  1. Έχετε να δώσετε τρόφιμα μέσω ΤΕΒΑ από τον Ιούνιο του 2017, ενώ σε άλλες πόλεις όπως στη Κοζάνη δίνουν ακόμα και τώρα κάθε μήνα. Θα φάτε καλά κι εσείς στις εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πες τα φιλε μου....γιατι ολοι νομιζουν ότι κατι κανουν....αλλα αυτό που κανουμ είναι ένα τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το 2017 δεν έχουν ξαναδώσει τρόφιμα, παρά μόνο κάτι χυμούς. Το μόνο τηλέφωνο που πήραν ήταν για ψυχολογική στήριξη (στη πείνα τον απόρων). Να μας πούνε γιατί δεν έδωσαν ξανά τρόφιμα στο Δήμο Βέροιας και ποιος πήρε τα χρήματα από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πού κατάντησαν τη χώρα τα γνωστά κόμματα;; Να μοιράζονται τρόφιμα όπως στα χρόνια της κατοχής και μάλιστα να υπάρχουν και παράπονα για κακοδιαχείριση της βοήθειας!! Και εκεί που ο λαός πήγε ( χωρίς πολλές ελπίδες φυσικά) να βρει ένα αποκούμπι στο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης έκανε όλες τις κολοτούμπες μαζί. Από τη φόρα που πήρε δε σταμάτησε ούτε στα εθνικά θέματα (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ