Τιμήθηκαν στη Βέροια οι Τρεις Ιεράρχες

Η μνήμη των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων, τιμήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στη Βέροια. Το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Στο τέλος τέλεσε μνημόσυνο για τους κοιμηθέντες εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο άγαλμα του Δημητρίου Ρακτιβάν στο Δημαρχείο της Βέροιας για τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων. 
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο η καθιερωμένη εκδήλωση της Μητρόπολης προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών. Την εκδήλωση άνοιξε η Βυζαντινή Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπό την διεύθυνση του κ. Ιορδάνη Ζερδαλή, ψάλλοντας ύμνους των εορταζομένων Τριών Ιεραρχών.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ανέπτυξε το θέμα «Τρείς Ιεράρχες και Παιδεία». Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής. Δείτε φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ