Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χημικά, ξύλο και λιποθυμίες στο Συλλαλητήριο

Πνίγηκαν στα χημικά και εκατοντάδες Ημαθιώτες
Επεισόδια από κουκουλοφόρους, εκτεταμένη χρήση χημικών, λιπόθυμοι διαδηλωτές, τραυματίες και μαχαιρώματα. Αυτή είναι η εικόνα από το κέντρο της Αθήνας μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που άρχισε να διαλύεται άρον άρον
καθώς τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών ύστερα από την επίθεση που τους έκανε μικρή ομάδα κουκουλοφόρων με λοστάρια και πέτρες, στα σκαλάκια της Βουλής. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, κατά πληροφορίες, περί τους 200.000 πολίτες που θέλησαν να διαδηλώσουν κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από την ΠΓΔΜ. Η αστυνομία την ίδια ώρα δεν βλέπει πάνω από 60.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Τα έκτροπα ξεκίνησαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων με λοστάρια επιτέθηκαν στα ΜΑΤ με λοστάρια και πέτρες στα σκαλάκια της Βουλής. Τα ΜΑΤ κατά πληροφορίες ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα πλήθη και έλαβαν εντολή να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στο πλάι στη Βουλή με κουκουλοφόρους να ρίχνουν και φωτοβολίδες προς τα ΜΑΤ, ενώ αργότερα τα επεισόδια συνεχίστηκαν στη Λ.Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών τόσο στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, όσο και στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Β.Σοφίας, δηλαδή μέσα στο πλήθος των συγκεντρωμένων.

Χάος και πανικός 



Πανικόβλητοι διαδηλωτές έτρεχαν προς το Κολωνάκι για να μπορέσουν να πάρουν ανάσα, ενώ άλλοι βρήκαν καταφύγιο στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με την ηλικιωμένη ημι-λιπόθυμη διαδηλώτρια.

Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν προκαλούν ντροπή. Ηλικιωμένες λιποθύμησαν, άλλοι ήταν σε ημι-λιπόθυμη κατάσταση, έψαχναν λάστιχα για να ρίξουν νερό στο πρόσωπό τους, κομμάτια με ύφασμα για να τα βάλουν σε στόμα και μύτη για να προσπαθήσουν να πάρουν ανάσα. 


Πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα μωρό λιποθύμησε και οι διαδηλωτές έκαναν έκκληση να ανοίξει ο δρόμος για να φθάσει το ΕΚΑΒ και να το παραλάβει. Το ΕΚΑΒ ωστόσο διαψεύδει ότι μεταφέρθηκε λιπόθυμο μωρό σε νοσοκομείο. 


Άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Χαρίλαου Τρικούπη και Σόλωνος. Το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής.


Την ίδια ώρα άγνωστοι μαχαίρωσαν άγρια έναν άνδρα στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστοι επιτέθηκαν στον άντρα και τον μαχαίρωσαν στον μηρό, ενώ του έκαψαν και τη μοτοσικλέτα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Μέχρι τώρα δεν έχει διασαφηνιστεί αν ο τραυματίας συμμετείχε στη μεγάλη συγκέντρωση.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός 24/7, μεταδίδει πληροφορίες ότι ο άντρας έφερε την ελληνική σημαία στον ώμο και όταν έγινε αντιληπτός από κουκουλοφόρους δέχθηκε επίθεση. Προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι.

Εντωμεταξύ, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε φωτογράφους και δημοσιογράφους στην πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι φωτορεπόρτερ του Sputnik.



Τουλάχιστον 32 τραυματίες 



Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 32 άτομα τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους και 10 αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Tο EKAB έχει διακομίσει τέσσερις στο νοσοκομείο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα. Ακόμη τρεις έχουν μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό (ένας στο ορθοπεδικό τμήμα, ο μαχαιρωμένος και ακόμη ένας φωτορεπόρτερ).

Επίσης διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν δώσει πρώτες βοήθειες σε 15 ατόμα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου με τις μηχανές και τους διασώστες του EKAB

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία αποδίδει τα επεισόδια στη δράση ακροδεξιών, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσαν να περάσουν αντιεξουσιαστές στο Σύνταγμα.

Σε ακροδεξιούς αποδίδει τα επεισόδια και το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΝΔ από την πλευρά της τονίζει ότι η κυβέρνηση σήμερα έδειξε το αυταρχικό της πρόσωπο. Μιλάει για πανικό και καταγγέλλει ότι έριξαν χωρίς σοβαρή αφορμή μεγάλες ποσότητες χημικώ για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, ενώ ζητά την παραίτηση των Γεροβασίλη και Παπακώστα.

5 σχόλια:

  1. Εάν μπορούσαν να μιλήσουν οι χιλιάδες νεκροί (από ολόκληρο των ελληνισμό) ήρωες του 1913 της μάχης ΚΙΛΚΙΣ-ΛΑΧΑΝΑ τι θα μας έλεγαν για το πώς αντιμετώπισαν τα κόμματα τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που αυτοί μας χάρισαν;;;;
    Πώς κάποιοι θα σηκώσουν το χέρι τους και θα πούνε το ΄΄ναι΄΄;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμα πεσουν τα φρανγκα αυτοι οχι το χερι θα σηκωσουν αλλα και τα ποδια!!! Κ αμα τους πεις τη κανεις εκει με τα ποδια σηκωμενα κ ο αλλος ειναι απο πανω σου!!! Θα σε πουνε θεταπεια η ασκηση για τη μεση!!! Οι τοπικη βουλευτες να το σκεφτουνε πολυ καλα τη θα ψυφησουνε γιατι ο λαος δεν αντεχει αλλο προδοσια!!! Να δουμε και απο μας πιος θα διαμαρτηρηθει και θα εχει το σθενος να κλειση το μαγαζι του η να μην παει στη δουλεια του???? Ασ κοιταμε και τους εαυτους μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NA TON ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ---ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Η ΤΣΑΝΤΑ SOROSAMSONITE............

      Διαγραφή
  3. Την τρίτη στο Δημαρχείο της Βέροιας θα είμαστε ενωμένοι για την Μακεδονία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ