Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διαζύγιο Θεοχαρόπουλου με το ΚΙΝΑΛ μετά το «Ναι» της ΔΗΜΑΡ στις Πρέσπες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, εν όψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στην ΚΕ του κόμματος, αποφασίστηκε η υπερψήφιση της Συμφωνίας, με 29 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 2 λευκά. «Παράταση του σημερινού τέλματος ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο
τα Σκόπια, μέσα από τη de facto μονοπώληση του ονόματος «Μακεδονία». Διαχρονικά, εξάλλου, ο πολιτικός μας χώρος υπήρξε υπέρμαχος της επίλυσης του προβλήματος. Ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος που το 1993 στο «Αδιέξοδο βήμα του Εθνικισμού» έγραφε για «μια ιστορική ευκαιρία που αν την "άρπαζε" η χώρα μας θα μπορούσε να αναβαθμίσει τη διεθνή της θέση για δεκαετίες». Ήταν ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης που το 1992 έλεγε ότι «οι υπερβολές και οι παλικαρισμοί στα εθνικά θέματα έχουν στο παρελθόν οδηγήσει σε "απρόβλεπτες" για τους υπαίτιους καταστροφές». Με αυτή την παρακαταθήκη θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «αυτός είναι ο πατριωτισμός μιας αληθινά προοδευτικής παράταξης και όχι η υιοθέτηση μιας ρητορικής που χαϊδεύει αυτιά και φλερτάρει με νεοσυντηρητικές και εσωστρεφείς αντιλήψεις που ουσιαστικά φέρνουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα» ενώ επικαλέστηκε την ανάλογη καθαρή στάση για υπερψήφιση της Συμφωνίας από τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Σπύρο Λυκούδη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Και συμπλήρωσε: «Η ιστορία καταγράφει και αξιολογεί όσους παίρνουν καθαρή θέση. Και στο πλαίσιο αυτό είναι θετικό γεγονός ότι όλο και περισσότερες δυνάμεις από το προοδευτικό κέντρο και την ανανεωτική μεταρρυθμιστική αριστερά. Και είναι σαφές ότι όλες αυτές οι δυνάμεις στηρίζουμε την επίλυση του Μακεδονικού και όχι την κυβέρνηση».

Άμεση αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της θέσης της ΔΗΜΑΡ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο προεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανασης Θεοχαρόπουλος τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΚΙΝΑΛ.

"Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Ακολουθεί και ο Παπανδρέου;

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ΔΗΜΑΡ αλλά και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου καλουνται να αυτοδιαλυθούν και τα στελέχη τους να ενταχθουν σε ένα νέο και ενιαίο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο κ.Παπανδρέου βεβαίως έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Ωστόσο δεν είναι βουλευτής σε αντίθεση με τον κ. Θεοχαρόπουλο και βέβαια δεν είναι και του... ίδιου ειδικού βάρους. Ωστόσο με την ενοποίηση του φορέα η κ.Γεννηματά θέλει προφανώς να λύσει και τους πονοκεφάλους των διαφοροποιήσεων των επικεφαλής των επιμέρους κομμάτων, αφού πλέον οι αποφάσεις θα λαμβανονται στα ενιαία όργανα.

5 σχόλια:

  1. ΘΑΝΑΣΗ,
    ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΞΗΓΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΕΣΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ . ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ.
    ΑΝ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΗΞΕΡΑΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ποια δημοκρατια κάθονται στα έδρανα της βουλής ,γινοντε αρχηγοι κομματος,χωρίς να τους έχει ψηφίσει ούτε η μάνα τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δημάρατος ήταν έκπτωτος βασιλιάς της Σπάρτης , ο οποίος κατέφυγε στην αυλή των Περσών. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Ξέρξη εναντίον των Ελλήνων, ο Δημάρατος τον ακολούθησε ως Στρατιωτικός Σύμβουλος για δύο λόγους: ήλπιζε στην εκδίκηση κατά των συμπατριωτών του και στην επαναφορά του στο θρόνο της Σπάρτης. Από το όνομα του εξωμότη Δημάρατου εμπνεύσθηκαν, προφανώς, οι Θεοχαρόπουλοι το όνομα ΔΗΜΑΡ.....Εκπληκτικό το ομώνυμο ποίημα του Κ. Καβάφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΑ SITE ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.Υ.Γ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ--ΤΟ ΒΗΜΑ

      Διαγραφή
  4. Εκεί στη ΔΗΜΑΡ και στο ΚΙΝΑΛ, καλά το πάτε για διάλυση : έτσι ακριβός διαλύονται τα κόμματα. Μόνο που έπρεπε να το έχετε κάνει πριν 8 χρόνια ώστε σήμερα να έχει ξεκινήσει κάτι νέο. Όταν σας τα έλεγα δεν ακούγατε και κοροϊδεύατε. Γι' αυτό φύγαμε τόσοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ