Πέρασε η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια - Πλέον ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία»

Το μπαλάκι πλέον στην Ελληνική πλευρά!
Με 81 ψήφους υπέρ, πέρασε από την Βουλή των Σκοπίων η Συνταγματική αναθεώρηση με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών. Πλέον η γειτονική χώρα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία». Έτσι, το «μπαλάκι» περνά στην ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας, πλέον απομένει η αποστολή σχετικής επιστολής από την γειτονική χώρα με τις αναθεωρημένες τροπολογίες. Την επιστολή θα προωθήσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους πολιτικούς αρχηγούς και άμεσα θα φέρει την κύρωση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή. Μετά από δύο αναβολές χθες, ο Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία των 2/3 και πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής της πΓΔΜ τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Νωρίτερα το απόγευμα, κυβέρνηση της πΓΔΜ ανακοίνωσε και επίσημα ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την υιοθέτηση, από την Βουλή, των συνταγματικών τροπολογιών, με την οποία εξασφαλίζεται πλειοψηφία τουλάχιστον δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές). Υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών ψήφισαν και οι δύο βουλευτές του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος "BESA".

Η κυβέρνηση της πΓΔΜ ανακοίνωσε ακόμη ότι επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με το θέμα της υπηκοότητας, που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις του "BESA". Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης σημειώνεται ότι με σχετική τροπολογία του Συντάγματος, η υπηκοότητα ορίζεται ως «μακεδονική/ πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και αποσαφηνίζεται ποια θα είναι η διατύπωση, στην αλβανική γλώσσα, για τους αλβανικής εθνικής καταγωγής πολίτες της χώρας.

3 σχόλια:

  1. Δὲν ἔχει καμμία σημασία τὸ πῶς αὐτοσυστήνονται οἱ ἀπατεῶνες μετηλλαγμένοι Βούλγαροι ( = Σκοπιανοί), θύματα καὶ οἱ ἴδιοι τῆς προπαγάνδας τοῦ Τίτο. Τὸ θέμα εἶναι ἐμεῖς, οἱ Ἕλληνες, οἱ μοναδικοὶ δικαιοῦχοι τοῦ ἑλληνικοῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας νὰ μὴ ἀναγνωρίζουμε τοὺς σφετεριστὲς ὡς νομίμους κληρονόμους τῆς Ἱστορίας καὶ τῶν ἐδαφῶν μας, ποὺ ἀπελευθερώσαμε μὲ ποταμοὺς αἱμάτων. Τέτοια παράδοσις τῆς Μακεδονίας, ὅ,τι καὶ ἂν ὑπογράψουν ἢ ψηφίσουν δοσίλογοι καὶ προδότες ὀπαδοὶ τῆς συνθέτου ὀνομασίας, δὲν πρόκειται ποτὲ νὰ συμβῇ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εἶναι σἂν νὰ διαβάζουμε γιὰ κἄποιον σεσημασμένο κατὰ συρροήν πλαστογράφο, πλαστοπρόσωπο ἀπατεῶνα κομπογιαννίτη ψευτο-Θόδωρο ὅτι «ἀποφάσισε πλέον ἀντὶ γιὰ Γιάννης νὰ ὑπογράφῃ ὡς Γιαννάκης» καὶ ἐπίσης ἀντὶ γιὰ ΩΡΛ νὰ παριστάνῃ ἐφεξῆς τὸν ὀφθαλμίατρο, μολονότι λέγεται Θεόδωρος καὶ δὲν ἔχει σπουδάσει ποτέ του τὴν Ἰατρική._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ