Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το βιβλίο του «Τα τρία Ε και ο εμπρησμός του Κάμπελ» παρουσίασε ο Τρεμόπουλος στη Βέροια

Το βιβλίο του «Τα τρία Ε (ΕΕΕ) και ο εμπρησμός του Κάμπελ - το πογκρόμ του 1931 στη Θεσσαλονίκη», παρουσίασε στη Βέροια ο δικηγόρος, δημοσιογράφος, πολιτικός και συγγραφέας Μιχάλης Τρεμόπουλος. Πρόκειται για μια έρευνα 440 σελίδων, με αδημοσίευτο υλικό και φωτογραφίες που αναφέρεται σε ένα σημαντικό κεφάλαιο της προπολεμικής Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας. Την εκδήλωση συντόνιζε η φιλόλογος Χαρά Αξούριστου, που προλόγισε το συγγραφέα με την παρουσίαση ενός σύντομου βιογραφικού του.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τρεμόπουλος, παρουσίασε μια σειρά από αδημοσίευτες εικόνες, ενώ εξήγησε τους λόγους που επιλέχθηκε η Βέροια ως η πρώτη περιφερειακή πόλη για την παρουσίαση του βιβλίου του. «Η Βέροια ήταν μια από τις πόλεις που είχε Εβραϊκή κοινότητα και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που την επέλεξε η εθνικιστική οργάνωση Εθνική Ένωσις Ελλάς (ΕΕΕ) για να αναπτυχθεί. Μάλιστα, όπως είπε, ήταν και ο λόγος που οι κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό του συνοικισμού Κάμπελ δικάστηκαν στη Βέροια.
Για το βιβλίο μίλησαν στη συνέχεια, ο Χρήστος Σκούπρας, Δρ. Φιλόλογος και ο Γιώργος Λιόλιος, Δικηγόρος και Συγγραφέας. Δείτε φωτογραφίες:


 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ