Quantcast

http://picasion.com/

Το ΚΚΕ για την επαναλειτουργία του Βλαχογιάννειου

Από την Τομεακή Οργάνωση ΚΚΕ Ημαθίας ανακοινώνεται ότι: «Από το 2012 λειτουργεί στο Δήμο Βέροιας το Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας. Μεταξύ των εκθεμάτων περιέχεται μια συλλογή που εξυμνεί ως ήρωες, γνωστούς βασανιστές της Μακρονήσου και της χούντας, φωτογραφικό υλικό που συκοφαντεί τον αγώνα της εαμικής αντίστασης κατά του ναζισμού-φασισμού και άλλα γκεμπελικής κοπής χυδαία κείμενα.

Από τη συλλογή αυτή αντλεί υλικό η ναζιστική-εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής με το οποίο πλαισιώνει τα μισαλλόδοξα κείμενα της . Η ίδια οργάνωση έχει αναλάβει και την υπεράσπιση της συνέχισης της λειτουργίας του Μουσείου.

Μετά από καταγγελία του ΣΦΕΑ και παρεμβάσεις φορέων της πόλης, το καλοκαίρι που πέρασε, ανεστάλη η λειτουργία του. Πρόσφατα όμως η Μητρόπολη Βέροιας αποφάσισε την επαναλειτουργία του Μουσείου χωρίς καμία αλλαγή στο περιεχόμενο των εκθεμάτων και εμμένοντας στην βάναυση, διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων με προσανατολισμό την δικαίωση δοσίλογων, ταγματασφαλιτών, συνεργατών των ναζί κατακτητών.

Επιχειρείται κάτω από τον τίτλο «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», το οποίο επισκέπτονται οργανωμένα και μαθητές των σχολείων της περιοχής, να δηλητηριαστεί η νέα γενιά, να νομιμοποιηθεί η δράση των ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων, των ταγμάτων ασφαλείας, να οργανωθεί η ιστορική παραπλάνηση για να ξαναγραφεί η ιστορία στα μέτρα του συστήματος, να αποκρυφτεί και ταυτόχρονα να συκοφαντηθεί η προσφορά του ΚΚΕ ως κύριου αιμοδότη, οργανωτή και καθοδηγητή του αγώνα του λαού κατά του φασισμού-ναζισμού.

Η διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων άλλωστε με ψεύδη και συκοφαντίες βγαλμένα από τα συρτάρια της CIA και του Γκέμπελς, οχτώ δεκαετίες πριν, αποτελεί μέρος της σύγχρονης αντικομμουνιστικής εκστρατείας της αστικής τάξης σε πολλές χώρες. Η Ε.Ε. έχει αναγάγει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της και επιχειρεί να δηλητηριάσει πρώτα και κύρια τις νεανικές συνειδήσεις που δεν γνώρισαν την προσφορά των κομμουνιστών στους λαϊκούς αγώνες, τις κατακτήσεις των εργαζόμενων στον Σοσιαλισμό. Χέρι-χέρι με την αντικομμουνιστική εκστρατεία πάει και η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ταυτίζονται με την πολιτική της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, που αποκρύπτουν την ιστορική αλήθεια από τα σχολικά βιβλία, στα οποία απουσιάζει εντελώς η προσφορά χιλιάδων αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα του λαού εναντίον των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους. Αποκρύπτουν και εκμηδενίζουν την προσφορά της ΕΣΣΔ στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, την συμβολή του Κόκκινου Στρατού στο τσάκισμα του φασισμού-ναζισμού.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της περιοχής τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα και της περιοχής μας να μην δείξουν καμιά ανοχή σε αυτή την χυδαία και βρώμικη προπαγάνδα, στον αντικομμουνισμό και τους εκπροσώπους του. Να απαιτήσουν να σταματήσουν την λειτουργία τους τέτοια «μουσεία» όπως το Βλαχογιάννειο Μουσείο που παραχαράσσει την ιστορική αλήθεια, προβάλλει κλίμα μισαλλοδοξίας, προσβάλλει τον αντιστασιακό αγώνα του λαού μας και υμνεί βασανιστές της Χούντας. Να απομονώσει την δράση της εγκληματικής και ναζιστικής συμμορία της Χρυσής Αυγής και των άλλων εθνικιστικών και μισαλλόδοξων οργανώσεων. Να δυναμώσει την πάλη του για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που συνδέεται με την πάλη για να απαλλαγεί οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός μας, από όλα τα δεσμά της καπιταλιστικής εξουσίας για να βαδίσει στο δικό του δρόμο».

7 σχόλια:

  1. Ακοούσθηκε η άποψη τους. Δημοκρατία. Να απαγορευθούν τα Μουσεία. Δημοκρατία;;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίνετε από το πολύ καλό από ότι βλέπω...
    Με μέτρο όμως,γιατί πειράζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε ΚΚΕ, δε ξεκολλάτε από αυτά ούτε με εξωλκέα ε;;;
    τι είστε εσείς ρε παιδί μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιος να τους πει στο ΚΚΕ ότι η Σοβιετική Ένωση έπαψε να υφίσταται ως κράτος από το 1991.
    Επίσης να τους χαρίσει ένα ημερολόγιο του 2019...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παλικάρια γι' αυτό μείνατε τρεις κι ο κούκος. Κι όταν φύγουν απ' τη ζωή κι οι υπερήλικες βλέπω να το κλείνετε το μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ......απομεινάρια του Στάλιν έχετε κάνει την καλύτερη διαφήμιση του μουσείου.....όλοι το επισκέπτονται από περιέργεια.....με αναγκάσατε να πάω και εγώ....έμεινα έκπληκτος.....φανταστικό μουσείο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά το ότι το ΚΚΕ από το 1975 παραμένει στο 5% δεν είναι τυχαίο.....ενεργεί και σκέπτεται Σταλινικά.....δεν είναι τυχαίο πως στην πόλη της Βέροιας καταντήσατε πλέον γραφικοί......έχουμε δημοκρατία και βρισκόμαστε στον 21 αιώνα.....έλεος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ