Quantcast

http://picasion.com/

Βιβλιοπαρουσίαση: «Το δεντράκι που δεν ήθελε να στολιστεί» της Πόπης Φιρτινίδου

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 6:30μμ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας διοργανώνει στο Βυζαντινό Μουσείο την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Πόπης Φιρτινίδου το Δεντράκι που δεν ήθελε να στολιστεί, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων, με εικονογράφηση της συντοπίτισσάς μας Σοφίας Παυλίδου. Το βιβλίο, που απευθύνεται σε παιδιά Ε’ και Στ’ Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου, σε πρώτο επίπεδο μιλά για ένα δέντρο που φυτρώνει κατά τύχη και σύντομα έρχεται σε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα της κοπής των δέντρων όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα με μοναδικό σκοπό να στολιστούν για λίγες μέρες, αλλά και τις «σκέψεις» του δέντρου για την ματαιότητα μιας τέτοιας συνήθειας. Σε δεύτερο επίπεδο, όμως, πραγματεύεται την αλληλεγγύη, την επώδυνη ενηλικίωση, τον χωρισμό, τη βία, την προσφυγιά και την διαστροφική χρήση της Φύσης από τον Άνθρωπο που την αντιμετωπίζει ως εργαλείο. 

Το νόημα του βιβλίου με λίγες λέξεις συμπυκνώνεται στην τελευταία φράση που διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο: Γιατί να μου δώσεις μια ζωή, αν η ζωή αυτή δεν είναι δική μου; 

Για το βιβλίο, αλλά και με αφορμή το βιβλίο, μιλούν οι κυρίες
  • Ε. Μαγαλιού, διευθύντρια του 109ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης 
  • Δ. Μητρέντζη, μουσικοπαιδαγωγός 
  • L. Alatli, μεταφράστρια 
  • Μ. Τζούφρα, εικαστικός 
  • Μουσικά η εκδήλωση ντύνεται από την σοπράνο και καθηγήτρια μουσικής Ελένη Αναγνώστου. 
Συντονίζει η Ανθή Χίρτογλου, καθηγήτρια Αγγλικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ