Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα Ρουγκάτσια και τη Γουρουνοχαρά αναβιώνουν ο Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων

Ο Λαογραφικός Σύλλογος ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων για 25η χρονιά αναβιώνει τα Ρουγκάτσια και το έθιμο της Γουρουνοχαράς. Τα έθιμα και τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στη Βέροια, το Μακροχώρι, τη Μέση και το Διαβατό, στις 24, 25, 26, 27 και 31 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει
ως εξής:



24 Δεκεμβρίου τα Ρουγκάτσια θα βρίσκονται στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην πρωινή λειτουργία, μετά το τέλος της θα ξεκινήσουν για τους δρόμους και τα στενά της Βέροιας με τελευταίο σταθμό την Ελιά.

25 Δεκεμβρίου στις 9:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Μακροχώρι, παίρνοντας την ευχή από τον πάτερ της ενορίας ξεκινούν για τους δρόμους και τα στενά του Μακροχωρίου υπό τον ήχο του ζουρνά για να μεταφέρουν την ευχή για καλή χρονιά, υγεία και καλή σοδειά.

26 Δεκεμβρίου τα Ρουγκάτσια θα βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ξεκινήσουν για τους δρόμους και τα στενά του χωριού με προορισμό την Γουρουνοχαρά στην πλατεία Παλαιού Ηρώου στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Ώρα έναρξης Γουρουνοχαράς 11:30 π.μ όπου θα υπάρχει άφθονο κρασί, χοιρινή τηγανιά και φυσικά μουσική για να γλεντήσει ο κόσμος με παραδοσιακή ορχήστρα.

27 Δεκεμβρίου στους δρόμους της Μέσης και του Διαβατού.

31 Δεκεμβρίου στην κεντρική οδό του Μακροχωρίου (Αριστοτέλους) από το Ε.Α.Κ. προς την τάφρο του 66.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ