Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πανδαισία τυριών και αλλαντικών στο σπίτι σας μόνο μ' ένα τηλεφώνημα

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με μια πιατέλα 5 αστέρων - 2331064044
Τώρα τις γιορτές τα τραπεζώματα στα σπίτια της Βέροιας έχουν την τιμητική τους. Οι νοικοκυρές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ικανοποιήσουν τους καλεσμένους τους και να
δημιουργήσουν την ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα που θα φέρει χαμόγελα στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Όταν προετοιμάζουμε ένα γιορτινό τραπέζι, οφείλουμε να το δούμε σαν ένα σύνολο που αρχίζει από τα ορεκτικά και τελειώνει στα γλυκά. Ένα από τα θέματα που απασχολούν την οικοδέσποινα ή τον οικοδεσπότη, είναι και η διάρκεια του χρόνου που συνήθως παραμένουμε στο τραπέζι. Στις μεγάλες γιορτές, στόχος μας είναι να κρατήσουμε τη συνοχή της παρέας και να παρατείνουμε το χρόνο της συνύπαρξής μας. Γι' αυτό προσθέτουμε πιάτα και, κυρίως, προτείνουμε στους συνδαιτυμόνες μας να αποτελειώσουν το κρασί τους και ενδεχομένως να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό με την παρουσίαση στο τραπέζι ενός πλατό με τυριά, το οποίο προσφέρουμε πριν από τα επιδόρπια.


Προετοιμάζοντας λοιπόν ένα γιορτινό τραπέζι, ας δοκιμάσουμε να δώσουμε στα τυριά μια διαφορετική θέση από αυτή που κατέχουν συνήθως στη γαστρονομική μας παράδοση. Να ξεχάσουμε δηλαδή πως τα λευκά τυριά όπως η φέτα, καταναλώνονται μαζί με το φαγητό, κυρίως όταν αυτό είναι κάποιο λαδερό, ενώ τα κίτρινα, όπως η γραβιέρα και τα διάφορα κεφαλοτύρια, σερβίρονται στην αρχή, μαζί με τα υπόλοιπα ορεκτικά. 

Για να το πετύχουμε πρέπει να θυμηθούμε τη γαλλική -αλλά σοφή- λογική του πλατό των τυριών, που έρχεται στο τραπέζι στο τέλος του φαγητού, σε θέση "επιλόγου", λίγο πριν από το επιδόρπιο. Μερικές φορές μάλιστα για ορισμένους το αντικαθιστά. Το συγκεκριμένο στοιχείο μπορεί να μας επιτρέψει να συνοδέψουμε τα τυριά μας με γλυκές πινελιές, όπως τα αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί (συχνά καραμελωμένοι) καρποί, οι όξινες μαρμελάδες, τα τσάτνι και λοιπά. Για να είναι εντυπωσιακός ο εν λόγω γευστικός επίλογος χρειάζεται επιπλέον να επιλέξουμε τα τυριά, να σκεφτούμε με ποια κρασιά ταιριάζουν ή κι αν δεν ταιριάζουν με κρασιά, να δούμε τι θα μπορούσαμε να αντιπροτείνουμε δίπλα σε ένα ατίθασο, αιχμηρό, όξινο ή πικάντικο τυρί.


Υπάρχουν δύο τρόποι για να συνθέσουμε το πλατό των τυριών. Ο ένας είναι να συνθέσουμε "θεματικές ποικιλίες", διευκολύντας το γάμο τους με το κρασί. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγουμε τυριά με κοινό γευστικό προφίλ, που δεν θα μας εξαναγκάσουν να αναζητήσουμε διαφορετικό κρασί ή απόσταγμα με κάθε τυρί που θα σερβίρουμε. Βέβαια, με αυτό τον τρόπο το πλατό μας δεν θα έχει τη γευστική ποικιλία και το ενδιαφέρον ενός "μεικτού" πλατό. Ο άλλος τρόπος, είναι να επιλέξουμε τα τυριά με γνώμονα το κρασί που σκοπεύουμε να σερβίρουμε, ενισχύοντας -χάρη στα συνοδευτικά που προαναφέραμε- τη γεύση όσων δεν ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους, ή με το κρασί που θα τα συνοδεύσει. Στην περίπτωση αυτή, μπορούμε, κάλλιστα, να απολαύσουμε τα τυριά μας με τα κρασιά που έχουμε επιλέξει για το γεύμα μας.

Το «Παντοπωλείο στο Ρολόι» αναλαμβάνει και delivery για τα ψώνια σας, καθώς και την προετοιμασία ποικιλιών σε πιατέλες για να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας. Μ' ένα απλό τηλ. στο 2331064044 ζητήστε την ποικιλία των τυριών και των αλλαντικών που εσείς επιθυμείτε και διακοσμήστε την πιο εντυπωσιακή πιατέλα των εορτών.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ