Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Οι ιστορίες μου, οι μοίρες μου» παρουσίαση βιβλίου της Ελένης Γ. Πατίδου

O Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «ΑΝΑΤΥΠΟ» σας προσκαλούν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας, στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γ. Πατίδου «Οι ιστορίες μου
οι μοίρες μου». Πρόκειται για ένα πεζογράφημα που δίνεται με βιωματικό λόγο σε έντεκα αυτοτελή αφηγήματα. Έντεκα σκόρπια κομμάτια ενός παζλ που όσο συναρμολογείται βλέπει κανείς μπροστά του τη μορφή των ηρώων του, βλέπει πώς δομείται ή μεταμορφώνεται η προσωπικότητα τους μέσα από σύμβολα και αφετηρίες, βλέπει το θάνατο τους καθώς ακολουθούν επαναλαμβανόμενα σενάρια ζωής ή τη ζωή τους «σπάζοντας» τα.

Η αρχική υπόθεση της συγγραφέως είναι ότι υπάρχουν οι μοίρες της ζωής. Οι μοίρες αυτές, που συμβάλλουν τόσο πολύ στη δόμηση της προσωπικότητάς μας, είναι ιστορίες ζωής τις οποίες κληρονομούμε ή βιώνουμε. Είναι αυτές οι μοίρες για τις οποίες μίλησε ο Καρλ Γιουνγκ «Μέχρι να κάνεις το ασυνείδητο συνειδητό, θα κατευθύνει τη ζωή σου και θα το ονομάζεις μοίρα».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:Η Ελένη Γ.Πατίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Το 2008 έχει εκδώσει το πρώτο της έργο «Η τσάντα της συναισθηματικής Αγωγής». Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Μέχρι σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Κείμενα, άρθρα και έρευνες της είναι δημοσιευμένα ηλεκτρονικά ή έντυπα σε περιοδικά και εφημερίδες.

Για το βιβλίο της θα μιλήσουν:
  • Η εκπρόσωπος του συλλόγου κοινωνικής παρέμβασης Βεροίας «Έρασμος» κ. Όλγα Σαββίδου
  • Η φιλόλογος Τριάδα Εμμανουηλίδου
  • Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάζει η Ηθοποιός του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος κα Στέλλα Σμουλιώτη. 
  • Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν μουσικά, η Χριστίνα Σαμαρά (φωνή) και η Καλπουρτζή Σοφία (πιάνο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ