Quantcast

http://picasion.com/

Σε έξαρση το κοξάκι στη Βέροια - Έκλεισε προληπτικά παιδικός σταθμός

25 τα κρούσματα - Ένα παιδί νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο
«Φουντώνουν» τα κρούσματα του επικίνδυνου ιού κοξάκι στη Βέροια. Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr την προηγούμενη εβδομάδα δημοτικός παιδικός σταθμός έβαλε λουκέτο για δύο μέρες, αφού διαπιστώθηκε πως ο

επικίνδυνος ιός εμφανίστηκε σταδιακά σε 25 παιδιά. Σε μία περίπτωση παιδιού μάλιστα χρειάστηκε νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βέροιας, αφού οι γονείς ενημέρωσαν πως αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ανοσοποιητικό του σύστημα.

Έκλεισε για δύο μέρες ο 3ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στην οδό Πιερίων

Τα αυξημένα περιστατικά εκδήλωσης κοξάκι χτύπησαν το καμπανάκι στους αρμόδιους του ΚΑΠΑ που έδωσαν άμεσα εντολή για κλείσιμο του 3ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Βέροιας και απολύμανση όλων των χώρων, από τις αίθουσες μέχρι την κουζίνα και τις τουαλέτες. «Αναφέρθηκαν τα περιστατικά του κοξάκι, τα οποία ήταν 25 στον αριθμό και εκδηλώθηκαν σταδιακά το προηγούμενο διάστημα. Δεν οφείλεται στον παιδικό σταθμό αυτό, αλλά είναι ένας ιός που δεν παρουσιάζει αμέσως συμπτώματα και είναι μεταδοτικός. Λόγω του ανησυχητικού αριθμού των κρουσμάτων δώσαμε εντολή για κλείσιμο του παιδικού σταθμού και απολύμανση των χώρων» δήλωσε στο veriotis.gr ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ, Στέργιος Διαμάντης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην πρόληψη και αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων, αφού η καθαριότητα και η παραμονή του παιδιού στο σπίτι «φρενάρουν» τη μετάδοση του ιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ