Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στην Αλεξάνδρεια εν όψει των δημοτικών εκλογών

Η ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση για τον δήμο Αλεξάνδρειας ίσως είναι η πιο μπερδεμένη των τελευταίων ετών κι αυτό επειδή είναι αρκετά τα πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στον δήμο Αλεξάνδρειας στις εκλογές του 2019. Ο χώρος της κεντροδεξιάς είναι αυτός που
φαίνεται να παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι θα προέρχονται από τους κόλπους της. Επίσης συζητείται και τέταρτη υποψηφιότητα που λέγεται πως θα πάρει την στήριξη και του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται σίγουρα και ένας 5ος υποψήφιος από το ΚΚΕ.

Οι τρεις υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας

Οι τρεις υποψήφιοι που έχουν και επίσημα ανακοινώσει την πρόθεση να διεκδικήσουν τον δήμο Αλεξάνδρειας προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς.



Παναγιώτης Γκυρίνης
Ο νυν δήμαρχος Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του. Είναι μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Το ζητούμενο με την περίπτωση του νυν δημάρχου είναι αν θα μπορέσει να καλύψει τις θέσεις υποψηφίων που έχασε στη διάρκεια της θητείας του με νέα πρόσωπα αντίστοιχης δυναμικής. Και για να γίνουμε κατανοητοί, αναφερόμαστε στους συμβούλους οι οποίοι είτε παραιτήθηκαν στη διάρκεια της θητείας του είτε διαχώρισαν τη θέση τους από τον Παναγιώτη Γκυρίνη. Σημαντικά στελέχη όπως ο Νίκος Αλεξόπουλος και ο Κώστας Ναλμπάντης (ο δεύτερος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, διαβάστε πιο κάτω) οι οποίοι ήταν βασικοί στυλοβάτες του συνδυασμού στις εκλογές του 2014.


Μιχάλης Χαλκίδης
Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του από τον Νοέμβριο του 2017 έχοντας στόχο να διαμορφώσει έγκαιρα το πολιτικό τοπίο. Δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, με μακροχρόνια παρουσία στα κοινά και μεγάλη εμπειρία στις εκλογές. Αν και το 2014 είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, εμφανίζεται σε δημόσιες τοποθετήσεις λάβρος εναντίον του, δηλώνοντας απογοητευμένος από το έργο που παρουσίασε στον δήμο Αλεξάνδρειας τα τελευταία πέντε χρόνια.


Αργύρης Πανταζόπουλος 
Πρώην αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, δικηγόρος στο επάγγελμα, ανακοίνωσε και επίσημα πριν από έναν μήνα την υποψηφιότητά του με δελτίο τύπου στα μέσα ενημέρωσης. Ανήκει και εκείνος στη Ν.Δ. Κατάγεται μέσα από την πόλη της Αλεξάνδρειας κάτι που από ορισμένους κύκλους θεωρείται θετικό μιας και η Αλεξάνδρεια έχει να δει δήμαρχο μέσα από τη πόλη από τη θητεία του Γιάννη Δημούλη (1998-2002). Όπως όλα δείχνουν τον στηρίζει ο μέχρι σήμερα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος Σάκης Κούγκας, που από το 2002 εκλέγεται συνέχεια πρώτος.

Η υποψηφιότητά του Κώστα Ναλμπάντη:


Ο πρώην στενός συνεργάτης και αντιδήμαρχος του Παναγιώτη Γκυρίνη δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα την υποψηφιότητά του ενώ σύμφωνα με τα διακινούμενα στην δημοσιογραφική «πιάτσα» έχει εξασφαλίσει την στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Ναλμπάντης με μακροχρόνια θητεία στα κοινά, διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας και αντιδήμαρχος. Πολλοί θεωρούν πως η διάσπαση της αντίπαλης παράταξης δημιουργεί δυνατότητες στον συνδυασμό Ναλμπάντη να παλέψει για είσοδο στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ

Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία έτσι και στις εκλογές του 2019, το ΚΚΕ θα έχει υποψήφιο δήμαρχο. Αναμένεται μόνο η ανακοίνωση του ονόματος. Ο υποψήφιος του ΚΚΕ το 2014 στον δήμο Αλεξάνδρειας Χρήστος Αλευράς όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ