Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρεμβάσεις Βασιάδη στη συνδιάσκεψη της CEOM στη Μαδρίτη

Η Τακτική Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη, με την συμμετοχή αντιπροσώπων Ιατρικών Συλλόγων από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως γλώσσες της Συνδιάσκεψης χρησιμοποιήθηκαν, με ταυτόχρονο σύστημα
μετάφρασης, η αγγλική, η γαλλική και η ισπανική. Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Ισπανίας. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε στην Συνδιάσκεψη της CEOM στην Μαδρίτη από τους Αναστάσιο Βασιάδη, Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο, Γρηγόριο Ροκαδάκη, Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη και Μαρίλυ Πασακιώτου.

Κατά την έναρξη της Συνδιάσκεψης, τους Εκπροσώπους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Ισπανίας( CGCOM) Dr. S. ROMERO.

Ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της CEOM Dr. J. SANTOS ο οποίος παρουσίασε τα πεπραγμένα του Συμβουλίου και έθεσε προς έγκριση τα πρακτικά της Συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Τιμισοάρα Ρουμανίας, τον Ιούνιο 2018.

Τα πρακτικά εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Στην Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκαν κύκλοι εργασιών με θέματα τους ανθρώπινους πόρους στην ιατρική, τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Ιατρικής Δεοντολογίας και τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες, την βία κατά των ιατρών, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας την νύχτα και τις αργίες, την Ιατρική Δημογραφία, την σχέση ιατρού – ασθενούς, το προσφυγικό ζήτημα και τις σχέσεις μεταξύ των ΕMOs.

Κατά την διάρκεια των κύκλων εργασιών εγένοντο τεκμηριωμένες παρεμβάσεις, εκ μέρους του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Αναστάσιου Βασιάδη, ο οποίος σε ειδική ομιλία του ανάπτυξε το θέμα:

«ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (EMOs)».

Ο Αναστ. Βασιάδης υπό την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της CPME, έκανε μια ενημερωτική αναφορά για τις εργασίες και τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών στην Γενεύη. Κατά την ομιλία αναφέρθηκαν λεπτομερώς οι προσπάθειες σύγκλισης των Οργανώσεων σε ενιαία βάση προώθησης των ζητημάτων που άπτονται της Υγείας των πολιτών, του ιατρικού επαγγέλματος και των κοινωνικών ανισοτήτων. Τέλος επισημάνθηκαν οι συνεχείς εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις της Ελληνικής Αντιπροσωπείας που συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις.
Η Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Συνδιάσκεψη της CEOM στην Μαδρίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ