Quantcast

http://picasion.com/

Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι αγρότες που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων στη Λάρισα, καθώς, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους στα Φάρσαλα, αλλά και στον κόμβο του Πλατύκαμπου. Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών
Συλλόγων νομού Λάρισας και αντιδήμαρχος Κιλελέρ, Γιάννης Κουκούτσης, σημείωσε ότι οι αγρότες δεν πήραν απαντήσεις στα αιτήματά τους μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη και πρόσθεσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι η κυβέρνηση να δώσει λύσεις.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουκούτσης είπε ότι οι αγρότες διεκδικούν να υπάρξει η πρόβλεψη για ακατάσχετο στους λογαριασμούς τους, αλλά και αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως προβλέπεται για άλλες κοινωνικές ομάδες της παραγωγής. Επίσης, είπε ότι οι τιμές των προϊόντων, όπως στο βαμβάκι, αλλά και το πρόβλημα της νιτρορύπανσης, είναι σοβαρά ζητήματα που πρέπει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει.

Οι αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν νέο γύρο κινητοποιήσεων από τον Ιανουάριο του νέου έτους σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

6 σχόλια:

  1. Με όλο τον κόσμο εναντίων σας ...... αρκετά.....με αυτή την τρέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε εδω και χρονια δεν εχουν κλεισει και κανεναν δρομο ωστε να δημιουργειται προβλημα. κινητοποιηση γινεται, διαμαρτυρια, μπας και παρουν τιποτα και επιβιωσουν. μην ειμαστε υπερβολικοι. τρελα ειναι να θες να ζησεις απο τα χωραφια και τη δουλεια σου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι τρέλα να θες να ζήσεις από χωράφια που δεν μπορούν να σε ζήσουν (γιατί είναι λίγα) και ναι είναι τρέλα να θες να ζήσεις από μια δουλειά που δεν ξέρεις να την κάνεις σωστά, γιατί δεν την έμαθες σωστά σε κανένα σχολείο, αλλά από τον μπαμπά και τον παππού σου. Έτσι θα κατακτήσετε τις παγκόσμιες αγορές ; έτσι δεν κατακτάτε ούτε τις εγχώριες αγορές. δεν ξέρω αν το κατάλαβες. Ερασιτέχνες καταδικασμένοι.είναι κρίμα αλλά είναι αλήθεια.

      Διαγραφή
  3. Τρέλα είναι να θες να πας στη δουλειά σου ή να θες να κάνεις τη δουλειά σου και να μην μπορείς. Άσε τώρα τα "δεν κλείνουμε δρόμους κ.λ.π.) όλος ο κόσμος ξέρει τι κλείνετε και πόσο ταλαιπωρείται, δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά χάσατε. Και για την ουσία, όντως δεν ζεις με 20-30 στρέμματα σήμερα στην περιοχή μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα πρέπει σώνει και καλά να ζήσεις με αυτά τα στρέμματα. Άρα ή τα μεγαλώνεις ή αλλάζεις δουλειά. Δύσκολο αλλά αναγκαίο. Αλλιώς χάνεσαι και εσύ όπως άλλοι. Μάθε να επιβιώνεις. Δεν κατάλαβες ότι είσαι επαγγελματίας αν και ανειδίκευτος (δεν πήγες σε σχολείο για να μάθεις να είσαι γεωργός, το κάνεις λάθος όπως σε έμαθε ο πατέρας σου). Ακόμη και η Αλβανία που την κοροϊδεύεις έχει ειδικό σχολείο για γεωργούς οικοδόμους κ.λ.π. δεν είδα κανένα τέτοιο αίτημά σας ; για να μάθετε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι να μεγαλωσεις;;;; ο καμπος ειναι αυτος που ειναι. επειτα ρωτησες και κανεναν που εχει δικα του πολλα χωραφια και ζει μονο απο αυτα και δεν τα βρηκε ετοιμα αλλα τα εφτιαξε με πολλη δουλεια ποσο ευχαριστημενος ειναι και ποσο μεσα μπαινει καθε χρονο;;; και αν δεν μπαινει μεσα ερχεται μια η αλλη.
    μια η αλλη μπορει να ερχονται πολλοι λογω κρισης αλλα εδω μιλαμε για αγροτικη - εθνικη οικονομια και υπαιθρο χωρα. υπαρχουν και εθνικα ζητηματα, γεωπολιτικα. δεν ειναι ολα ιδια τα προβληματα.
    το βυζαντιο κατερευσε οταν παρεδωσε λιμανια ( δες
    Α.Α.Δ.Ε.) και αδιαφορησε για τον αγροτικο-ντοπιο πληθυσμο.
    ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΝΤΙΛΙ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ αν συνεχισουμε ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε τις δικαιολογίες μην κλαίγεσαι και ρίχνεις το φταίξιμο πάντα σε άλλους. Στην Ξεχασμένη υπήρχε ΑΓΡΟΤΗΣ με mercedes 600 νοικοκύρης, με στέμματα και πολλαπλές καλλιέργειες. Στο Αγγελοχώρι ή κάπου εκεί υπάρχει "ο Βασιλιάς του Μπρόκολου", στην Αλεξάνδρεια υπάρχει το υπερσύγχρονο θερμοκήπιο της Lucia’s Farm πανελλήνια γνωστό, να σου πω και άλλα ; Ο κτηνοτρόφος με τα μοσχάρια Ω3 και αρωματικά φυτά ξεσκίζει στις αγορές. Μη δικαιολογείσαι φτάνει, ήρθε η ώρα για δουλειά, οργάνωση, τολμηρές αποφάσεις, καινοτομία, στην κρίση έρχονται οι ευκαιρίες. Μη μιλάς άλλο με τον μπαμπά σου και τους άλλους χωριανούς στο καφενείο άνοιξε το Ιντερνετ και πάνε σε σεμινάρια και σχολεία (αμερικάνική Γεωργική σχολή) κ.λ.π. ψάξου.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ