Quantcast

http://picasion.com/

Αστυνομικός περιγράφει Θαύμα του Αγίου Λουκά στην Παναγία Δοβρά

Θαύμα Αγίου Λουκά του Ιατρού: Βιώματα ανθρώπων που συγκλονίζουν… Ένα θαύμα, τους αλλάζει την ζωή και τους ενισχύει την πίστη. Ο κ. Γεώργιος Α. κάτοικος Θεσσαλονίκης, αστυνομικός στο επάγγελμα προσεβλήθη από καρκίνο στο κεφάλι. Ο κακοήθης όγκος του προξενούσε μεγάλο πόνο και
όσοι γνωρίζουν από αυτά, ξέρουν πως ο όγκος στο κεφάλι προκαλεί πέρα από τους φοβερούς πονοκεφάλους και ψυχολογικές διαταράξεις ή και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά στις χειρότερες περιπτώσεις. Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να καταλάβουμε σε τι κατάσταση είχε περιέλθει ο κ. Γιώργος. Οι ήδη δυσοίωνες εξετάσεις έπρεπε να συνεχιστούν και στα επόμενα στάδια. Τότε όμως, κατόπιν των παραινέσεων της θείας του, αδελφής Θεοδώρας αποφασίσανε να επισκεφθούν οικογενειακώς την Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά στην Βέροια, για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά και να ζητήσουν τη βοήθειά του.

Στο μοναστήρι τους περίμεναν ο Σεβασμιώτατος και ο Ηγούμενος , μια που γνωρίζονταν με την οικογένεια Α. από τα χρόνια της ιερατικής διακονίας του Σεβασμιωτάτου στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι μαζί ψάλλανε την ιερά παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού κι αφού προσκύνησαν τα ιερά λείψανά του έλαβαν και λίγο από το λαδάκι της κανδήλας του Αγίου.

Επικαλέσθηκαν όλοι τους, με πολύ πόνο και πίστη, τον χαριτωμένο Άγιο ιατρό και έφυγαν με την ελπίδα της βοήθειάς του.

Η πίστη αυτή και η εναπόθεση της ελπίδας στον Θεό ήταν αυτά που περίμενε η θαυματουργός χάρη του Αγίου για αν «ενεργοποιηθεί» και να προσφέρει την ίαση στο δοκιμαζόμενο ασθενή και την οικογένειά του.

Όταν επέστεψαν στη Θεσσαλονίκη για να συνεχιστούν οι εξετάσεις ελέγχου της πορείας του καρκίνου, διαπιστώθηκε, προς έκπληξη πάντων, η τέλεια εξαφάνιση του όγκου. Ο άγιος είχε χαρίσει για ακόμη μία φορά τη χαρά και το χαμόγελο στα χείλη ενός πονεμένου ανθρώπου , όπως ακριβώς έκανε και εν ζωή σ’ όλους εκείνους τους μακάριους ασθενείς, που αξιώθηκαν να λάβουν από τα ιαματικά του χέρια τη φροντίδα και τη θεραπεία.

Αρχιμ. Διονυσίου Ανθοπούλου
από το βιβλίο: «Διηγού όσα εποίησέ σοι ο Άγιος…»
εκδόσεις: Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, Βέροια

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ