Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εύκολη χορτόπιτα με φύλλο κρούστας

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Σπιτική χορτόπιτα, φτιαγμένη από τα χεράκια σας, με σπανάκι, πράσο και φέτα, ή χωρίς αν τη θέλετε νηστίσιμη. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς μας δείχνει πως να φτιάξουμε εύκολα, τη δική μας χορτόπιτα με φύλλο κρούστας. Βγάλτε την από το

φούρνο ζεστή ζεστή, κάντε το πρώτο κρατς με το μαχαίρι και απολαύστε την. Δείτε τα υλικά και πως να τη φτιάξετε:

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3/4 φλ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι 
2 πράσα μεγάλα (το τρυφερό μέρος μόνο)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι καυκαλήθρες και μυρώνια
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
300 γρ. φέτα (τρίμμα)
2 κ.σ. αλάτι

3/4 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Τα ψιλοκόβουμε, τοποθετούμε σε μια μπασίνα και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15΄-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και ν’ αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Προσθέτουμε τη φέτα και τριμμένο πιπέρι.

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί στρώνουμε ένα ένα φύλλο σουρωτά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο καθένα χωριστά. Κάτω βάζουμε 6 φύλλα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, σουρωτά, ραντίζοντας ένα ένα με ελαιόλαδο. Στρίβουμε τις άκρες των φύλλων.

Χαράζουμε τη χορτόπιτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι. Ψήνουμε (στην αντίσταση) στους 180οC, για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ