Quantcast

http://picasion.com/

Με μεγάλη συμμετοχή και φλέγοντα ζητήματα η συνέλευση των Αστυνομικών Ημαθίας

Την ετήσια τακτική γενική συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ημαθίας (ΕΑΥΝΗ) στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ στη Βέροια. Παράλληλα με τη συνέλευση, διοργανώθηκε και ενημερωτική ημερίδα για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αστυνομικός Διευθυντής της ΑΔ Ημαθίας Χρήστος Σιμούλης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, ανώτατα στελέχη της ΑΔ Ημαθίας, πρόεδροι και μέλη Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Φλώρινας, Σερρών, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ημαθίας, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας, Νικόλαος Τρίγκας, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μαρτζώκας, καθώς και μεγάλο πλήθος αστυνομικών της ΑΔ Ημαθίας.
Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυνε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σιμούλης, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή του στο έργο της Ένωσης. «Σέβομαι τους κόπους και τις υπηρεσίες που επιτελείτε, ανήκουμε όλοι στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας και βιώνουμε τις ίδιες αγωνίες. Είμαι περήφανος για τον επαγγελματισμό σας και η παρουσία μου δηλώνει τη στήριξή μου στο έργο σας».
Στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ δήμου και Αστυνομίας αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος. «Αυτή την τετραετία ο δήμος στηρίζει την Αστυνομία και το αντίθετο, σε μια συνεργασία που ευοδώθηκε. Αντιλαμβανόμαστε το έργο της Αστυνομίας, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί του», ανέφερε και ευχήθηκε καλή επιτυχία με τα επιθυμητά αποτελέσματα στη συνέλευση. 

Στη συνέχεια, ο Ταμίας της Ένωσης, Αγαθοκλής Κοπαλίδης, ανέγνωσε τον οικονομικό απολογισμό του 2017, ο οποίος στο τέλος της συνέλευσης υπερψηφίστηκε. 

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΗ Απόστολος Μούρτης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην ηθική και υλικοτεχνική στήριξη που παρέχει ο δήμος και η Αντιπεριφέρεια στην ΑΔ Ημαθίας, καθώς και στην πλήρη στήριξη του Αστυνομικού Διευθυντή στο έργο της Ένωσης, όντας ανέκαθεν διαθέσιμος και δεκτικός στις παρεμβάσεις της.
Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα προβλήματα που απασχολούν το Σώμα, όπως ο μισθός, ο εξοπλισμός και τα μέσα που τείνουν να γίνουν πενιχρά, τα περιπολικά που τα χαρακτήρισε νεκροφόρες, κινδυνεύοντας η Αστυνομία να είναι ένα βήμα πίσω από το έγκλημα, θέτοντας σε κίνδυνο και την ασφάλεια των πολιτών. 
«Περιπολικά χωρίς λάστιχα, αστυνομικοί χωρίς αλεξίσφαιρα και υπηρεσίες χωρίς γραφική ύλη», ανέφερε χαρακτηριστικά, θέλοντας να δώσει μια εικόνα της κατάστασης που έφερε στην Αστυνομία η οικονομική κρίση. 

Απευθυνόμενος στους Διοικητές της ΑΔ Ημαθίας, αναφορικά με την έκδοση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, τους κάλεσε να τηρήσουν τις διαταγές, που είναι όπως είπε, εργαλείο για όλους.

Τέλος, αναφέρθηκε στη διεκδίκηση των αναδρομικών και στην επιστροφή των μισθών στα επίπεδα του 2012. Θέματα για τα οποία έδωσε τη «σκυτάλη» στους ομιλητές της ημερίδας, τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκο, τον αντιπρόεδρο οικονομικών θεμάτων της ΠΟΑΣΥ Βασίλη Πανταζή, τον εκπρόσωπο του ΤΕΑΠΑΣΑ Γιώργο Αβριλιώνη, τον εκπρόσωπο της ΠΟΑΣΥ στο ΔΣ του ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» Λάμπρος Μητσικός και τον πρόεδρο του ΤΕΑΑΠΛ Γιάννη Τσαγανό, που ανέπτυξαν φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η διεκδίκηση των αναδρομικών, το μισθολόγιο, το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό, τους λογαριασμούς του ιδρύματος Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλα. 

Στο τέλος της εκδήλωσης, η Ένωση βράβευσε τα τέκνα των συναδέλφων που κατάφεραν να πετύχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και να εισαχθούν σε ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που πραγματοποίησε για πρώτη φορά στις συνελεύσεις της και αποφάσισε να καθιερώσει. Δείτε φωτογραφίες:






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ