Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πέννες πριμαβέρα by Metaxas

Βράζουμε τα ζυμαρικά. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και τα κρατάμε στη φωτιά για άλλα 2-3', ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον ζωμό. Αλατίζουμε πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10', ώσπου να πυκνώσει η κρέμα. Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2'. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στις πένες το βούτυρο και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε. Μπορούμε να εκτελέσουμε τη συνταγή μας νηστίσιμη, αφαιρώντας την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Και αντικαθιστώντας τον ζωμό κρέατος με έναν λαχανικών. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ότι λαχανικό επιθυμούμε : μελιτζάνα, κολοκυθάκι, φασολάκι κλπ.

Υλικά

500 γρ. πένες

80 γρ. ελαιόλαδο

1 πράσο, κομμένο σε μικρό καρέ

2 καρότα, κομμένα ζουλιέν (λωρίδες)

3 μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε μικρό καρέ

2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν(λωρίδες)

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

ζωμός κοτόπουλου

300 γρ. κρέμα γάλακτος

120 γρ. τυρί κρέμα

80 γρ. βούτυρο

60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Λίγος βασιλικός, ψιλοκομμένος

1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο (και το πράσινο μέρος)

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ