Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με την στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ. και κριτική στον Τζιτζικώστα ο Παπαστεργίου στη Βέροια

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης 1/11 στη Βέροια ο Χρήστος Παπαστεργίου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Εληά. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την υποστήριξη του Κινήματος Αλλαγής, κυρίως άσκησε έντονη κριτική στη διοίκηση Τζιτζικώστα, αποκαλώντας την συχνά ως διοίκηση «Ψωμιάδη - Τζιτζικώστα», στέλνοντας το μήνυμα πως πρόκειται για μια συνέχεια και χαρακτηρίζοντάς την ανεπαρκή.
Τον Χρήστο Παπαστεργίου προλόγισε ο Γραμματέας της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Ημαθίας, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας σε αυτή τη δύσκολη όπως είπε προσπάθεια και επιλογή για τη διεκδίκηση της Διοίκησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από μια προκλητική και απαράδεκτη περίοδο, αναφερόμενος στην περίοδο διοίκησης του Απόστολου Τζιτζικώστα. 
«Δίνουμε αυτή τη μάχη στο όνομα της παράταξης και τη δίνουμε με αισιοδοξία, καθώς η σημερινή διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στην ΠΚΜ, που είναι συνέχεια της διοίκησης Ψωμιάδη, έχει αρκετά δείγματα γραφής που μας κάνουν αισιόδοξους για αυτή τη μάχη και με πίστη για μια διαφορετική επόμενη ημέρα. Το έργο του Τζιτζικώστα είναι δυσανάλογο με την εικόνα που το περιβάλλει. Διεκδικεί πως έχει τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων, κάτι που φαίνεται και στους αριθμούς, δε διευκρινίζει ότι αυτά τα κονδύλια αφορούν σε έναν βαθμό, έργα που δεν υλοποιήθηκαν στο προηγούμενο ΕΣΠΑ με ευθύνη της παράταξής του. Έτσι, παρά τους αριθμούς, δεν υπάρχει ουσιαστική ανάπτυξη», ενώ αναφέρθηκε στη συνέχεια και σε έργα που ενώ ήταν ευθύνη του κράτους να τα χρηματοδοτήσει, την υποχρέωση αυτή ανέλαβε η παράταξη Τζιτζικώστα, διευκολύνοντας τον κ. Τσίπρα και στερώντας πόρους από την ΠΚΜ.
Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως δεν  έχει χαρακτηριστικά παράταξης, σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ που έχει ισχυρούς δεσμούς με τον κόσμο της εργασίας και της αυτοδιοίκησης. Δεσμούς που δεν έχει αποκτήσει παρά την εκτόξευσή του στις προηγούμενες εκλογές, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα κόμμα - διάττοντα αστέρα. Η επιρροή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν μηδαμινή. Από τους 325 δήμους, μόλις 7 δήμαρχοι ανήκουν πολιτικά στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και 2 Περιφερειάρχες, που είναι αποδείχθηκαν οι χειρότεροι στα καθήκοντά τους».
Αναφέρθηκε στη συνέχεια και στον πλούτο της ΠΚΜ και ειδικά της Ημαθίας που είναι ανεκμετάλλευτος και ασύνδετος. Στην έλλειψη εξειδικευμένου τουρισμού, σε μια περιοχή που συναντώνται όπως είπε πολιτισμοί παγκόσμιας αναφοράς, χριστιανικός, αρχαιοελληνικός, οθωμανικός και εβραϊκός και στη μη ανάπτυξη των γεωφυσικών υποδομών, όπως τα δυο χιονοδρομικά της Ημαθίας και άλλα έργα που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί. «Υπάρχει η ανάγκη να συναρθρωθούν όλες οι δυνατότητες της Περιφέρειας σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο, με τελευταία ευκαιρία το καινούριο ΕΣΠΑ 2021-2027». 
Έκλεισε με κάλεσμα στους πολίτες να συστρατευτούν στην προσπάθεια αυτή, να συγκρίνουν θέσεις και προτάσεις, προγράμματα τεκμηριωμένα, καθώς και τα πεπραγμένα της διοίκησης Ψωμιάδη - Τζιτζικώστα, πεπραγμένα που έβαλε σε εισαγωγικά, θεωρώντας όπως είπε νωρίτερα πως δεν έχει κάνει πράγματα, ενώ στη συνέχεια, πραγματοποίησε συνάντηση με φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του. Δείτε φωτογραφίες:
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ