Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στα «κάγκελα» οι μαθητές στα Ριζώματα

Με βασικό αίτημα την έλλειψη Χημικού
Στο ρυθμό των καταλήψεων μπήκε από σήμερα το πρωί το Γυμνάσιο - Λύκειο Ριζωμάτων. Με βασικό σύνθημα «Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη γνώση και στην εκπαίδευση», οι μαθητές προχώρησαν στην κατάληψη του σχολείου, με κύριο
αίτημα την έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν στο veriotis.gr, στο σχολείο δεν υπάρχει καθηγητής για το βασικό μάθημα της Χημείας κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών διδακτικών ωρών και τον κίνδυνο οι μαθητές της Γ' Λυκείου να μείνουν εκτός «κούρσας» στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

 Το μάθημα της Χημείας κατεύθυνσης είναι μάθημα που λόγω του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι μαθητές απέκλεισαν την είσοδο του σχολείου τους επ' αόριστον, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παλέψουν με αυτό τον τρόπο, ώσπου να λυθεί το βασικό τους αίτημα, που δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.  

7 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ...ΧΗΜΕΙΑ!

    ΚΑΤΑΛΗΨΗ... ΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ρε τι κάθεστε; πάμε δυναυά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατί δεν απευθύνονται στο Φιλίππειο Γυμνάσιο για την επίλυση του ''προβλήματος'' τους;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπονοείς πως υπάρχει Χημικός στο Φιλίππειο Γυμνάσιο με μειωμένο ωράριο, ο οποίος/η οποία βάζει μέσον για να μην διατεθεί για συμπλήρωση ωραρίου στα ορεινά δυσπρόσιτα Ριζώματα;

      Διαγραφή
  4. Στα αιτήματα της κατάληψης να προστεθεί και η εξαίρεση του μαθήματος της χημείας από τα εξεταζόμενα μαθήματα για τα Ριζώματα.
    Επίσης να περάσει ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ