Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι καταλήψεις, οι εικόνες ντροπής και το ξέσπασμα του Σοφιανίδη

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, που περιέχει φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά συγκροτήματα της Βέροιας, ο Γιώργος Σοφιανίδης καυτηριάζει τις καταλήψεις. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κοινοποίησε διάφορες εικόνες, με κάδους απορριμάτων που
βρίσκονται στις εισόδους των σχολείων και ορισμένα θρανία - καρέκλες να είναι εκτός σχολικής αίθουσας. Ο κ. Σοφιανίδης ρίχνει το φταίξιμο στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στην πολιτεία, που όπως αναφέρει ο ίδιος, έχουν μάθει τα παιδιά να ζούνε μέσα στην ανομία. Διαβάστε αναλυτικά την πολιτική του τοποθέτηση:

«ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. Αυτές τις εικόνες παρουσίαζαν σχολεία αυτές τις ημέρες. Ντροπή σε όλο της το μεγαλείο. Δεν φταίνε τα παιδιά! Φταίμε όλοι εμείς που τα εκπαιδεύουμε στην ανομία. Φταίνε οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, η πολιτεία κ.τ.λ. που δεν τους έχουμε μάθει ότι η κατάληψη δημόσιου κτηρίου είναι παράνομη πράξη και ποινικό αδίκημα. Τα «αιτήματα» τουλάχιστον αστεία. Εθιμικό. Κάθε Νοέμβριο καταλήψεις!

5 άντε 10 παιδιά σε κάθε σχολείο κλείνουν με κάδους την είσοδο. Όμως κατά τις 10.00 όταν αποχωρούν οι εκπαιδευτικοί (αφού δεν μπορούνε να μπούνε μέσα στο σχολείο) φεύγουν και «οι καταληψίες» για να πάνε φροντιστήριο ή στην καφετέρια.

Η κατάληψη γίνεται εγκατάλειψη. Η κοινωνία παρακολουθεί τα φαινόμενα αυτά ντροπής και κάνεις δεν αντιδρά.
Θα 'θελα να γράψω πολλά, αλλά σταματώ εδώ... Οι φωτογραφίες είναι από κάποια σχολεία στις 12.00 το μεσημέρι (είπαμε... εγκατάλειψη...)







5 σχόλια:

  1. να στειλεις απο ενα συνεργειο 2 υπαλληλων σε καθε σχολειο που εχει καταληψη στις 5,30 πμ να κοψουν τις αλυσιδες και να ανοιξουν ολες μα ολες τις πορτες των σχολειων και να τις ΄΄κλειδωσουν΄΄ ανοιχτες διαπλατα στους τοιχους. Εχεις καθε δικαιωμα βαση του νομου να το κανεις.
    γυρω στις οκτω που πηγαινουν, όσοι πηγαινουν σχολειο , θα βρουν τα παντα ορθονοιχτα και οι πορτες να μην κλεινουν με τιποτα. Φυσικα ο καθε διευθυντης και οι καθηγητες να ειναι εκει απο νωρις με αρκετους ( ολους;;;) τους γονεις των μαθητων.
    και φυσικα να καλεσει στο γραφειο του τους μαθητες που πρωτοστατουν μαζι με τους γονεις - κηδεμονες τος για ενυπογραφη ενημερωση των ευθυνων τους αλλα και συζητηση για τα τυχων θεματα - προβληματα που τους απασχολουν.
    Αλλιως περιμενε, οταν βαρεθουν την καταληψη, θα τα ανοιξουν μονοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γεώργιε,

    Ωραία τα λες πραγματικά!! Ήθελα όμως να συμπληρώσω κάτι, σε όλα αυτά που εσύ πολύ ωραία εξέθεσες:

    1. Τα (Χ10) δέκα κιλά αλυσίδες που φαίνονται στις φωτογραφίες, από που τις προμηθεύτηκαν τα παιδιά; Δεν μπορώ να φαντασθώ έναν ανήλικο να πηγαίνει στο αντίστοιχο κατάστημα και να αγοράζει το "σιδερικό", όπως επίσης δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα μπορούσε να τις έχει αγοράσει κάποιος κηδεμόνας γι αυτό το λόγο!
    Άραγε ποιος μπορεί να φταίει εδώ; Ένοχος δεν είναι μόνο αυτός που φτιάχνει τη βόμβα, αλλά και αυτός που τη ρίχνει ...

    2. Από την πρώτη μέρα της κατάληψης σε κάποια σχολεία, μετά τις 15:00 δεν υπήρχε ψυχή μπροστά στους κάδους, πόσο δε, τα βράδια μετά τις 21:00! Άραγε κάποιος αρμόδιος, δεν θα μπορούσε να σκεφθεί έναν παρόμοιο τρόπο αντίδρασης, όπως π.χ. να κινηθεί μια τεχνική υπηρεσία, ένας υπάλληλος του Δημοσίου με έναν κόφτη (παρουσία ίσως και της Αστυνομίας) για να λήξει άμεσα το όλο συμβάν; Ίσως έτσι να περνούσε και ένα μήνυμα πως η Πολιτεία είναι εδώ και πως (α) εκπαιδεύει τους μαθητές στη νομιμότητα, όπως εσύ το επιθυμείς ... και (β) για λόγους Υγείας και Υγιεινής να έχει επιστρέψει άμεσα τους κάδους στις θέσεις τους ...

    3. Εσείς όλοι Γεώργιε, που ήσασταν από την πρώτη μέρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα πούμε και από κοντά; Εμείς όλοι οι Εκπαιδευτικοί τουρτουρίζαμε από τις 7:30 το πρωί μαζί με τα παιδιά μας, διαβάζοντας από την πρώτη στιγμή τα αιτήματα τους (άσχετα αν πολλά ή όλα από αυτά ήταν γενικής φύσεως), προσπαθώντας άμεσα να βρούμε κάποια λύση. Μήπως όλοι μας πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα; Εμείς οι Εκπαιδευτικοί (είσαι και συ το ίδιο), δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τα παιδιά μας, τους μαθητές μας! Συνέχιζαν και συνεχίζουν να μας φωνάζουν "Γεια σας Κύριε(α)" εντός και εκτός καταλήψεων (τα Μαθηματικά ισχύουν παντού ...)

    Με τα γραφόμενα μου δεν επιρρίπτω φταίξιμο σε κανένα ...
    Ας δούμε για μια φορά και τα πράγματα, από την μερική οπτική θέα ενός Εκπαιδευτικού, που τα έζησε - ζει από κοντά ... κάθε χρόνο ...

    Με εκτίμηση προς το πρόσωπο σου,
    Ένας ταπεινός εργάτης της Γνώσεως ...
    Υ.Γ.
    Ακόμα και αυτή τη στιγμή (11.11.2018, 21:30), έξω από κάποια Σχολεία υπάρχουν μερικοί κάδοι αφημένοι, παρατημένοι, έρημοι, έρμαια μιας άλλης μοίρας ... (όπως τους βλέπουμε και στις αναρτημένες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των καταλήψεων), για να θυμίζουν τι; Άραγε γιατί; Μήπως για να τους τοποθετήσουμε εμείς οι Εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, όπως κάναμε και τις προηγούμενες χρονιές;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πού βρισκονται οι εκπροσωποι του δημου οταν διαμαρτυρομαστε για τα 10-12 σκυλια που βρισκονται μονιμα εξω απο το σχολειο ;για τη διαβαση που σβηστηκε εδω και χρονια και ειναι ανεξοδο να την ξαναβαψουν σε εναν πολυ επικινδυνο δρομο πριν θρηνησουμε θυματα;για το ελλιπεστατο προσωπικο καθαριοτητας στα σχολεια και στους δρομους της πολης που ποτε δεν ηταν τοσο βρωμικα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών στο σχολείο. Δεν ήταν επιλογή των μαθητών να χτιστούν σχολικά συγκροτήματα στου Διαβόλου την μάνα, ώστε να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν την μεταφορά του προς και από το σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ