Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κατά των... κατά παραγγελία καταλήψεων το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Οι καταλήψεις των σχολείων του δήμου Βέροιας αλλά και η στοχοποίηση του καθηγητή του 4ου Λυκείου, που κατηγορήθηκε μέσω του διαδικτύου πως αποκάλεσε τους μαθητές «φασιστάκια» για τις καταλήψεις που ετοιμάζονται στα σχολεία, με αφορμή το Μακεδονικό, συζητήθηκαν στο δημοτικό
συμβούλιο. Πολλοί ήταν αυτοί που πήραν το λόγο στην προ ημερησίας συζήτηση, χαρακτηρίζοντας τις καταλήψεις ως κατά παραγγελία, υποκινούμενες από το χώρο της Χρυσής Αυγής, ενώ στο σύνολό τους καταδίκασαν την επίθεση στο πρόσωπο του καθηγητή.

«Είμαστε αντίθετοι με τις κατά παραγγελία καταλήψεις. Τα παιδιά ως ώριμοι άνθρωποι, είναι υπεύθυνα να αποφασίσουν μέσω των συμβουλίων τους και οι αποφάσεις τους είναι σεβαστές», σχολίασε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. 

«Πρόκειται για φασιστική επίθεση με αλυτρωτικά συνθήματα. Συνάδελφοί μας έγιναν στόχος επίθεσης από τον Ηλία Παναγιώταρο, με κείμενα και φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μπέκης.
«Η βία μπορεί να λειτουργεί και με διαφορετικά υποκείμενα. Έχουμε το ηθικό καθήκον, σαν γονείς και πολίτες να προστατεύσουμε τα σχολεία και να καταδικάσουμε τη βία στην εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε ο Αντώνης Μαρκούλης.

Τους κύκλους της Χρυσής Αυγής καταδίκασε ο Γιώργος Μελιόπουλος, 
που όπως είπε επιχειρούν να ρίξουν δηλητήριο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, κατασκευάζουν ψευδείς ειδήσεις και αναρτούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες όσων αντιδρούν. Κάλεσε παράλληλα τον λαό του δήμου να σταθούν εμπόδιο στο να γίνουν τα σχολεία κάστρα αλυτρωτισμού.

«Οι μαθητές πρέπει να κάνουν τα αιτήματά τους γνωστά στην κοινωνία, όχι με καταλήψεις αλλά με πορείες και διαμαρτυρίες», ανέφερε ο Γιώργος Σοφιανίδης, ενώ σχετικά με τον εκπαιδευτικό που στοχοποιήθηκε είπε πως «γίναμε μάρτυρες bullying καθηγητών από κάποιους που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να προβληθούν και να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία. Στόχος τους να εκπαιδεύσουν τα παιδιά σε άλλες σκέψεις. Η σπίλωση συναδέλφων με βρίσκει αντίθετο. Είναι άνθρωποι με ήθος και ακέραιο χαρακτήρα. Θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους».

«Γινόμαστε μάρτυρες της ανόδου της ακροδεξιάς και θα το πληρώσουμε όλοι αν δεν προσέξουμε. Οι εγληματίες εκμεταλλεύτηκαν ένα ευαίσθητο θέμα, όπως το Μακεδονικό», ανέφερε ο Γιώργος Κάκαρης.

Εσφαλμένη χαρακτήρισε ο Θεόφιλος Κορωνάς την τοποθέτηση κάποιων, πως δεν πρέπει να γίνονται καταλήψεις για εθνικά θέματα. «Έχει παγιωθεί ότι οι καταλήψεις γίνονται λόγω εθίμου. Όταν δεχόμαστε αιτήματα για το μενού του κυλικείου, δεν πρέπει να δεχόμαστε και για εθνικά θέματα; Γιατί ανέκυψε θέμα το Μακεδονικό; Μήπως κάποιοι θέλησαν να μεταλαμπαδεύσουν το φασιστικό τους φρόνημα; Να σκύψουμε επάνω στα παιδιά και να τους δώσουμε να καταλάβουν πως κάποιοι τους εκμεταλλεύονται.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ