Quantcast

http://picasion.com/

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο παρουσίασης του εκδοτικού έργου της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το τριήμερο παρουσίασης του εκδοτικού έργου της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας, που πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, στο καφέ «εκτός χάρτη», στη Βέροια. Ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Βέροιας Γιάννης Καμπούρης, ο διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας Αντώνης Γκαλίτσιος, η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Νάουσας Μαρία Τορορή, ο δικηγόρος και ιστορικός ερευνητής από την Αλεξάνδρεια Γιάννης Μοσχόπουλος, ο δημοσιογράφος και ιστορικός ερευνητής από τη Βέροια Δημήτρης Καρασσάβας και ο επί 6 έτη πρόεδρος της ΕΜΙΠΗ, σήμερα Γ. Γραμματέας της, Μανώλης Ξυνάδας, αναφέρθηκαν στο πολυσχιδές έργο της Εταιρείας, μίλησαν για την δική τους συνεργασία με την ΕΜΙΠΗ και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το μέλλον της.
Ειδική αναφορά, αν και απών, έγινε για τον πρώτο πρόεδρο της ΕΜΙΠΗ και εμπνευστή του εγχειρήματος, π. Αθανάσιο Βουδούρη, τη συμβολή του οποίου εξήραν όλοι οι συμμετέχοντες στο πάνελ, αλλά και αρκετοί από αυτούς που έλαβαν το λόγο στη συνέχεια. Επίσης, εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, όποιος ήταν παρών την πρώτη μέρα του τριημέρου, για την παραχώρηση της σημερινής έδρας, στο αρχοντικό Μπέκα, στην συνοικία της Μπαρμπούτας και την γενικότερη συνεργασία, προς τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και γενικά τη Μητρόπολη για την συνεργασία κατά το παρελθόν, καθώς και προς τους πολιτιστικούς συλλόγους της Ημαθίας που συνεργάστηκαν με την Εταιρεία κατά το παρελθόν.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος του InVeria.gr και μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΙΠΗ Νίκος Βουδούρης, ενώ χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης έκανε η πρόεδρος της Εταιρείας, Ολυμπία Μπέτσα.
Μεταξύ των μελών και φίλων της ΕΜΙΠΗ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Δοβρά Χρήστος Τσιούντας, ο οποίος ήταν ο πρώτος από τους θεσμικούς φορείς που «αγκάλιασε» την Εταιρεία, παραχωρώντας το 2008 γραφείο στο Κοινοτικό Κατάστημα Φυτειάς, όπου στεγάστηκε αρχικά η ΕΜΙΠΗ. Παρούσα ήταν, επίσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Νίκη Καρατζιουλα, η οποία δήλωσε διαθέσιμη για συνεργασία της Εταιρείας με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Επίσης, παρών ήταν και ο εκδότης Ξενόγλωσσων βιβλίων Γεράσιμος Καλλιγάς, ο οποίος διακρίνεται για το ενδιαφέρον για την τοπική ιστορία και, μάλιστα, δήλωσε δημόσια την πρόθεση του να συνδράμει ποικιλοτρόπως στο - ούτως ή άλλως - μεγάλο εκδοτικό έργο της Εταιρείας.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, η πρόεδρος της ΕΜΙΠΗ Ολυμπία Μπέτσα ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, την έντονη συμμετοχή στον διάλογο, αλλά και την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια και ενημέρωσε πως υπάρχει στη σκέψη της Εταιρείας να διοργανώνονται παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ