Quantcast

http://picasion.com/

Σάλος από τη στοχοποίηση Βεροιώτη καθηγητή με φόντο τις καταλήψεις για τη Μακεδονία

Ρεπορτάζ του veriotis.gr
Fake news λέει η ΕΛΜΕ - Ενδεχόμενο προκαταρκτικής εξετάζει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ημαθίας
Σε αναβρασμό βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ο χώρος της εκπαίδευσης, με τη Βέροια να βρίσκεται στο επίκεντρο. Αφορμή στάθηκε καταγγελία
μέσω διαδικτύου ότι καθηγητής λυκείου της πόλης, ο οποίος μάλιστα κατονομάστηκε, αποκάλεσε τους μαθητές «φασιστάκια» για τις καταλήψεις που ετοιμάζονται στα σχολεία την προσεχή Πέμπτη, με αιχμή το Μακεδονικό. Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά, μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας που ανέφερε ότι «στο 4ο Λύκειο Βέροιας ο καθηγητής Δημήτρης Ταχματζίδης χαρακτήρισε "φασιστάκια" τους μαθητές με αφορμή το όνομα της Μακεδονίας». Η αλήθεια, τα fake news και το κλίμα πόλωσης που φαίνεται πως καλλιεργούνταν από την περασμένη εβδομάδα, έδωσαν το στίγμα μιας διαμάχης που ενδεχομένως καταλήξει και σε προκαταρκτική από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.


Τι απαντά η Διευθύντρια Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Αναίτια επίθεση σε έναν καθηγητή που είναι γνωστός για το εκπαιδευτικό του έργο δήλωσε στο veriotis.gr η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αναστασία Μαυρίδου. «Δεν υπήρξε λόγος για να δεχθεί ο συγκεκριμένος καθηγητής επίθεση. Τον γνωρίζω και ξέρω ότι είναι ένας ήρεμος άνθρωπος. Δεν είχα ποτέ διαφορετικές πληροφορίες για τον ίδιο. Από την προηγούμενη εβδομάδα όμως υπήρχαν συζητήσεις και πληροφορίες ότι θα διοργανωθούν καταλήψεις για τη Μακεδονία σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και με αφορμή αυτό έγινε σχετική συζήτηση των μαθητών με τον κ. Ταχματζίδη. Χθες κάλεσα τους καθηγητές και συνομίλησα μαζί τους και μπορώ να πω ότι άδικα έγινε στοχοποίηση συναδέλφων. Εκφράστηκε θετική γνώμη για τον ίδιο και επιβεβαιώθηκε από τους παρεβρισκόμενους ότι δεν ειπώθηκε ο επίμαχος χαρακτηρισμός. Είναι αλήθεια πως την τελευταία εβδομάδα υπάρχουν ομάδες μέσω διαδικτύου που παρακινούν προς το κλείσιμο των σχολείων και τη διαμαρτυρία για το Μακεδονικό μέσω των καταλήψεων. Όσοι εκμεταλλεύονται αυτές τις καταστάσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι το σχολείο είναι πηγή έγκυρης γνώσης. Πρέπει να γίνει μία δημόσια συζήτηση για το θέμα των καταλήψεων, ενώ εξετάζω ακόμα και το ενδεχόμενο της διενέργειας προκαταρκτικής» δήλωσε η κ. Μαυρίδου.


"Fake news" λέει η ΕΛΜΕ
Για διάδοση ψευδών ειδήσεων κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Ημαθίας, αφού, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Θόδωρος Κακαγιάννης που μίλησε στο veriotis.gr, οι καταγγελίες μέσω διαδικτύου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Κάθε φορά που γίνεται κατάληψη οι ώρες που χάνονται πρέπει να αναπληρωθούν, με εκδρομές που αναβάλλονται. Ανάλογη συζήτηση έγινε και την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή και λήξη διαγωνισμού για την πολυήμερη εκδρομή του σχολείου και τον κίνδυνο να μην γίνει. Ο διάλογος εξελίχθηκε με τον καθηγητή να εξηγεί στα παιδιά πως δεν πρέπει να παρασύρονται από ακραίες φωνές. Πίσω από την ανωνυμία μπορεί να γράψει κανείς ότι θέλει και να πυροδοτήσει ένταση, να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης και να παρερμηνευτούν θέσεις και εκφράσεις. Δεν έχει ειπωθεί η λέξη "φασιστάκια", είναι fake news» υπογράμμισε στο veriotis.gr ο κ. Κακαγιάννης.

Η ΕΛΜΕ εξάλλου προχώρησε χθες σε ψήφισμα για λασπολογικά, όπως αναφέρει, δημοσιεύματα κατά εκπαιδευτικών, ενώ ανακοίνωση για φαινόμενα εξύβρισης και τρομοκράτησης εκπαιδευτικών, που παρατηρήθηκαν εναντίον καθηγητών του 4ου Λυκείου Βέροιας, από μερίδα γονέων αλλά και από άλλους κύκλους πέραν των σχολείων, εξέδωσε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βέροιας.


Το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ημαθίας

"ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
Σήμερα, Δευτέρα 26-11-18 τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας επισκέφτηκαν το 4ο Λύκειο Βεροίας και αφού ενημερώθηκαν από το διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων τόσο σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με λασπολογικά δημοσιεύματα κατά εκπαιδευτικών του σχολείου στο διαδίκτυο, όσο και για το ανυπόστατο της ύπαρξής τους, ομόφωνα αναφέρει τα εξής: Αυτές τις μέρες τα σχολεία και οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο -κυρίως μέσω διαδικτύου- διαφόρων εξωσχολικών κύκλων. Οι κύκλοι αυτοί, εκμεταλλευόμενοι πραγματικές αγωνίες και ανησυχίες των μαθητών μας, χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το μακεδονικό και επιδίδονται σε μια πατριδοκαπηλία, με συνθήματα κενά από διεκδικήσεις δικαιωμάτων αλλά γεμάτα μίσος. Με τρομακτική ευκολία προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν για την νεολαία, τη χώρα και το λαό μας. Και μέσα σε όλα αυτά βλέπουμε στο διαδίκτυο να στοχοποιούνται με υβριστικούς και εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του νομού μας, μέσω της αλλοίωσης και διαστρέβλωσης των λεγομένων τους στην σχολική αίθουσα. Η στοχοποίηση των συναδέλφων μας γίνεται επειδή υπερασπίζονται και καλλιεργούν δεδομένες δημοκρατικές αξίες και έχει στόχο την τρομοκράτηση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η άθλια αυτή συκοφαντική επιχείρηση τρομοκράτησης δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποτελεί συνήθη πλέον πρακτική και δε θα περάσει. Καλούμε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία να δείξουν τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά, να απομονώσουν τα ακραία φαινόμενα μισαλλοδοξίας και να στηρίξουν όχι μόνο τους συγκεκριμένους συναδέλφους, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της. Ο κλάδος δεν πρόκειται να ενδώσει σε τέτοιου είδους απειλές, θα υπερασπιστεί το σχολείο που μορφώνει, το σχολείο που είναι αρωγός και συμπαραστάτης κάθε μαθητή, το σχολείο που παράγει έργο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες κάθε μαχόμενου εκπαιδευτικού. Ως ΕΛΜΕ Ημαθίας καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, μέσα από ένα κλίμα συζήτησης με τους μαθητές μας και από κοινού, να απομονώσουν ακραία φαινόμενα μισαλλοδοξίας και μίσους". 
Ο πρόεδρος - Κακαγιάννης Θεόδωρος 
Ο γ.γραμματέας - Αστέρης Μεγακλής

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Ταχματζίδη , πριν 15 ημέρες που το σχολείο σας ήταν σε κατάληψη για μια ολόκληρη εβδομάδα δεν σας άκουσα να λέτε τίποτα. Επίσης όλο θέμα δεν είναι ψέμα όπως προσπαθούν να το καλύψουν αλλά γεγονός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ