Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ημερίδα για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ στη Βέροια

Οι Αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzhaimer και Συγγενών διαταραχών (Ε.Ε.Ν.Α.Σ.Δ), διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις, καινούριες προοπτικές στην Άνοια», την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα συζητηθούν θέματα όπως: Πως είναι να ζει κανείς με τη νόσο; Χρειάζεται ειδική εκπαίδευση; Τι πρέπει να κάνουν οι ενήλικες; Χρειάζεται γνώση; Τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά; Θα παρουσιαστεί το παραμύθι «Ο παππούς μου και ο κύριος Alzhaimer» ενώ θα υπάρξει και παράλληλη δράση για παιδιά 7 - 12 ετών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρουσίαση - Συντονισμός ημερίδας: Κουκουρίκου Αρίστη, Δ/ντρια 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.

- «Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας και πως μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα;»
Ομιλήτρια: Τσολάκη Μάγδα, Νευρολόγος - Ψυχίατρος, PhD - Δ/ντρια Α΄Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ - Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzhaimer.

- «Διατροφή και Νόηση»
Ομιλητής : Ροδοπαίος Νίκος, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, PhD.

- Παρουσίαση του παραμυθιού «Ο παππούς μου και ο κύριος Alzhaimer»

- Ομιλήτρια: Μίχη - Ζέγγου Έπη, Κτηνίατρος - Συγγραφέας.

Θα υπάρχει παράλληλη δράση για παιδιά ηλικίας 7 - 12 ετών με το διεθνώς βραβευμένο βιωματικό εργαστήρι «Ποιος είμαι εγώ παππού;», από τις ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές της Alzhaimer Ελλάς: Νικολαϊδου Ευδοκία, Καραγκιόζη Κωνσταντίνα και Μαργαριτίδου Πετρίνα

Η συμμετοχή στο βιωματικό Εργαστήρι είναι δωρεάν.

Για συμμετοχή παιδιών στο βιωματικό εργαστήρι καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2331353812 και 2331350511.

Επειδή ο αριθμός των παιδιών είναι περιορισμένος θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ