Quantcast

http://picasion.com/

Ο ΕΟΠΥΥ στέλνει γιατρούς και στο σπίτι του ασθενούς

Σημαντικές αλλαγές για εκατομμύρια ασφαλισμένους φέρνει ο νέος κανονισμός του ΕΟΠΥΥ που πλέον έχει δημοσιευτεί και στο ΦΕΚ. Η ιατρική περίθαλψη περιλαμβάνει την κλινική εξέταση στο ιατρείο ή στο σπίτι του δικαιούχου, από συμβεβλημένο ιατρό με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον αυτό είναι
απαραίτητο, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, περιλαμβάνει τις ιατρικές πράξεις που είναι αναγκαίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία του ασθενούς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία. Στην ιατρική κλινική εξέταση που διενεργείται περιλαμβάνεται η δακτυλική εξέταση ορθού επί ενδείξεων, ο στατικοκινητικός έλεγχος επιμέρους περιοχών του μυοσκελετικού συστήματος, οι δοκιμασίες μυϊκής ισχύος, οι δοκιμασίες αισθητικότητας, η εκτίμηση τενόντιων αντανακλαστικών και ειδικοί διαγνωστικοί χειρισμοί διαφόρων αρθρώσεων (Lachman, McMurray, Apley κ.α.) κατά περίπτωση.

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί, υποχρεούνται πέραν της κλινικής εξέτασης του ασθενή, να εκτελούν, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, τις παρακάτω κατά ειδικότητα ιατρικές πράξεις, χωρίς επιβάρυνση του δικαιούχου ή του Οργανισμού:

Αγγειοχειρουργική εξέταση: αδρός έλεγχος αιματικής ροής σε αρτηρίες και φλέβες άνω και κάτω άκρων με απλή συσκευή Doppler.

Γυναικολογική εξέταση: κολποσκόπηση.

Δερματολογική εξέταση: επισκόπηση με δερματοσκόπιο και εξέταση με λυχνία WOOD.

Καρδιολογική εξέταση: ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Οφθαλμολογική εξέταση: τονομέτρηση, μέτρηση οπτικού πεδίου, μέτρηση οπτικής οξύτητας, εξέταση με σχισμοειδή λυχνία και απλή βυθοσκόπηση, χωρίς τη χρήση ειδικού οργάνου.

Πνευμονολογική εξέταση: Οξυμετρία και Ροομέτρηση.

Παιδιατρική και Παθολογική εξέταση: Εμβολιασμοί πάσης φύσεως, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Ωτορρινολαρυγγολογική εξέταση: εξέταση στοματικής κοιλότητας και φάρυγγα, ωτοσκόπηση, αφαίρεση βυσμάτων ώτων, εκτίμηση ακοής διά τονοδοτών και ομιλίας, πρόσθια και οπίσθια ρινοσκόπηση, έμμεση λαρυγγοσκόπηση.

2 σχόλια:

  1. ...και θα σας αγοράσει και τα ψώνια από το σουπερμάρκετ δωρεάν,
    Θα σας γεμίσει και το ρεζερβουάρ με καύσιμα δωρεάν,
    Και όπως θα έρχεται,θα περνάει και από την τράπεζα μην τυχόν χρωστάτε κάτι,
    Να σα το πληρώσει και αυτό...
    Ρε παιδιά,τα χασισια του Συριζα έχουν πολλές παρενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούγεται καλό το μέτρο. Βέβαια να το δούμε στην πράξη γιατί πολλά έχουμε ακούσει αλλά....
    Πάντως για το χάλι των ταμείων και του συστήματος υγείας δε νομίζω να φταίει ο Τσίπρας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ