Quantcast

http://picasion.com/

Το πιο όμορφο Boutique Hotel της Θεσσαλονίκης ανήκει σε οικογένεια από τη Βέροια

Ένα κτίριο - έργο τέχνης στην πλατεία Εμπορίου
Σ' ένα ξεχωριστό διατηρητέο κτίριο της πλατείας Εμπορίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στεγάζεται το πρόσφατα ανακαινισμένο Bahar Boutique Hotel, που συνδυάζει την σύγχρονη αισθητική με την αρχιτεκτονική της δεκαετίας του '30. Το κτίριο, που άνοιξε
τις πόρτες του στους Θεσσαλονικείς για ένα διήμερο, στο πλαίσιο του Thessaloniki Open House 2018, χτίστηκε μεταξύ 1926-1931 από την οικογένεια του Αδάμ Λαδένη. Μέχρι το 2008 στέγασε εμπορικά καταστήματα με παιχνίδια και μπαχαρικά. 

Το 2008 το διατηρητέο, που βρίσκεται στην γωνία Κατούνη και Εδέσσης περνά στην οικογένεια Χρηστάκη από την Βέροια, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν να κάνουν μία επένδυση στα Άνω Λαδάδικα και να ασχοληθούν με τον ξενοδοχειακό κλάδο. Το 2018 το κτίριο ανακαινίζεται πλήρως από τους D&M Architects, ωστόσο διατηρήθηκαν κάποια από τα αρχιτεκτονικά του στοιχεία, όπως είναι οι γύψινες ροζέτες στις οροφές, η κουπαστή και το κάγκελο της σκάλας, η εξωτερική όψη του κτιρίου, κ.α. 

«Σκεφτήκαμε πως καθώς αναπτύσσεται η περιοχή και η Θεσσαλονίκη θα είναι μία καλή ευκαιρία να το αξιοποιήσουμε», αναφέρει στο Thestival.gr, μία εκ των ιδιοκτητών, Θεοδώρα Χρηστάκη. Όταν κτίστηκε προοριζόταν για κατοικία, ενώ μετέπειτα το κτίριο στέγαζε καταστήματα με μπαχαρικά και γραφεία. Η οικογένεια Χρηστάκη θέλει να δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με τα στοιχεία της περιοχής και πήρε το όνομα Bahar, με σκοπό να θυμίζει μπαχαρικά και μυρωδιές. «Θέλαμε να έχει ένα όνομα που να συνδέεται με την περιοχή. Στα τουρκικά Bahar σημαίνει Άνοιξη, που θυμίζει καινούργια αρχή, καινούργια ζωή» σημειώνει η κ. Χρηστάκη. 

Το 4στερο ξενοδοχείο διαθέτει 16 μοντέρνα διακοσμημένα δωμάτια στοιχεία με από Art Deco και οι χώροι τους έχουν ως βάση το υπόλευκο σε συνδυασμό με πιο έντονα χρώματα. Σύμφωνα με την κα Χρηστάκη χθες επισκέφθηκαν το κτίριο 290 άτομα, στο πλαίσιο του φετινού Open House. Το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο έργο τέχνης από το τμήμα Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι εσωτερικές φωτογραφίες είναι του Νίκου Αραμπατζή:











1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ