Quantcast

http://picasion.com/

Βέροια: Μία από τις ελάχιστες πόλεις της Ελλάδας που οι οδηγοί σταματούν στις διαβάσεις

Είδες πεζό σε διάβαση; Κλαρίνο!
Πριν από ένα χρόνο μία παρέα από τη Θεσσαλονίκη, καθόταν και συζητούσε για μία μοναδική εμπειρία που έζησε! Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, σταμάτησαν σε διάβαση στον δρόμο που διασχίζει την
Μητροπόλεως για να περάσουν απέναντι. Προς μεγάλη τους έκπληξη, το αυτοκίνητο που ερχόταν σταμάτησε για να περάσουν από τη διάβαση. Τους έκανε τόση μεγάλη έκπληξη που όχι μόνο το συζητούσαν, αλλά το ξαναέκαναν επίτηδες για να δουν αν ήταν τυχαίο ή αν όντως οι Βεροιώτες οδηγοί σταματούν στη διάβαση, όταν δούνε πεζό να θέλει να περάσει απέναντι. Και πάλι προς μεγάλη τους έκπληξη το αυτοκίνητο σταμάτησε.

Φυσικά και γνωρίζουν πως στη διάβαση ο πεζός έχει προτεραιότητα, αλλά ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα μπορείς να βρεις διάβαση και να δεις αυτοκίνητο ή μηχανή να σταματάει. Στην Ημαθία λοιπόν, οι οδηγοί σέβονται τους πεζούς και σε μεγάλο ποσοστό σταματούν. Γιατί, το να σταματάς στη διάβαση δεν είναι απλά ότι κάνεις κάτι που ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας σου επιβάλει. Το να σταματάς, είναι πολιτισμός. 

Φέτος, λοιπόν ας κάνουμε περισσότερους να μεταφέρουν στον τόπο τους ότι η Βέροια δεν είναι απλά ένας καταπληκτικός τόπος με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Δεν είναι απλά ένας τόπος που βρίσκεις φοβερό φαγητό και εξαιρετικές καφετέριες. Είναι και ένας τόπος που οι οδηγοί σέβονται τους πεζούς και τους παραχωρούν την προτεραιότητα στη διάβαση. Ας γίνουμε λοιπόν φέτος περισσότεροι. Είδες πεζό σε διάβαση; Κλαρίνο!

21 σχόλια:

  1. μαλακιες εγο σε οσες διαβασεις πιγα κανενας μαλακας δεν σταματισε και αν ναι νομιζει οτι σου κανει και χαρει κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι που γραφεις, μαλλον και η φατσα σου αναλογη θα ειναι...
      που να σταματησουν λοιπον... μηπως επιταχυνουν κιολας.

      Διαγραφή
    2. Σε αλλη πολη θα πηγες μαλλον!!!

      Διαγραφή
    3. Τα σκάτωσες φίλε. Ελπίζω την άλλη φορά να έχεις ρέντα.
      Σήμερα πάτωσες.

      Διαγραφή
    4. εισαι πολυ λαθος οποιος και να εισαι. και βεβαια ολοι οι οδηγοι στην βεροια σταματουν να περασουν οι πεζοι..

      Διαγραφή
  2. Οι μαγαζάτορες επιχειρηματίες νομιζανε οτι αν βάλει ο δημος κολονακια και κλεισει ολες τις θεσεις παρκινκπαρκινκ θα τα οικονομισουνοικονομισουν, επειδη τα παρκαρισμενα αυτοκίνητα τους κλειναν την βιτρινα. Οι χωριατες που ερχοταν στην Βεροια ομως τους αφηνανε λεφτα και εκαναν τζιρο. Αν δεν εχει ο κατοικος χωριου παρκιν να αφησει το αυτοκινητο για να παει να αφησει χρημα στις επιχηρισεις, ποιος θα παει να ψωνισει ο Βερροιωτης, χαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλό αυτό που γίνετε και μπράβο αλλά το οτι ανα πάσα στιγμή καθόλη την διάρκεια της ημέρας βρίσκοντε στην πόλη πάνω απο 500 αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια κλείνωντας τον δρόμο στους πεζούς και όχι μόνο,τα παράνομα παρκαρισμένα πάνω στους (κεντρικούς ακόμα)δρόμους
    αυτό μόνο σεβασμό δεν δείχνει.
    πρέπει να λέγοντε και αυτά.
    είναι η αποψή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό τώρα που κολλάει με το θέμα;
      Σήμερα θα σας μαλώσω, σε ένα soft θέμα μου είστε πεσμένοι.

      Διαγραφή
  4. Το αστείο είναι ότι οι διαβάσεις φτιάχτηκαν για να σταματαν τα αυτοκίνητα και να περνάν οι πεζοί. Δν θα έπρεπε να το θεωρούν κτ το ότι σε ένα μέρος του δρόμου που κατασκευάστηκε για μπορουν να περάσουν απέναντι οι πεζοι σταματάνε τα αυτοκίνητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νομίζω ότι και αυτό γίνετε στην υπερβολή του. εδώ οι οδηγοί δεν οδηγούν για να πάνε στη δουλειά ρους αλλα να δουν κάποιον να θέλει να περάσει διάβαση για να σταματήσουν. είναι υπερβολή αυτό που γίνετε. οι πεζοί σε μερικές περιπτώσεις δεν κοιτάν καν για να περάσουν τον δρόμο έστω και σε διάβαση .στο τέλος θα γίνει επικίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..υπερβολη ομως κ το καθε 50μ διαβαση..αναρωτηθηκατε ποσος χρονος κ τι κυκλοφοριακο βαρος προστιθεται στη ζωη της πόλης..χαζομιλανε στο κινητο κ παιρνουν στο χαλαρο κ τη διαβαση λες κι οι οδηγοι δεν εχουν δουλειες κ βγηκαν για τσαρκα..ας το δει λιγο η Δημοτικη Αρχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καύχημα τῶν Βεῤῥοιαίων, ὀνομαστό σέ ὅλη τήν Ἑλλάδα. Πολιτισμός καί ἀρχοντιά συνάμα. Τά εὔσημα ἀνήκουν καί στίς ἐπιχώριες σχολές ὁδηγῶν, πού καλλιεργοῦν χρόνια τώρα αὐτήν τήν σχολαστική τήρησι τοῦ Κ.Ο.Κ. στό θέμα τῶν διαβάσεων._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχει προτεραιότητα ο πεζος!!! Ο πεζος προτεραιότητα έχει στο πεζοδρόμιο στον δρόμο του!!! Απλά όταν διασχίζει τις διαβάσεις πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί μην τον χτυπήσουν!!! Είναι λάθος που δίνουν. Προτεραιότητα οι οδηγοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικά και στις διαβάσεις έχουν προτεραιότητα οι πεζοί.....το θέμα είναι όταν πετάγονται οι πεζοί λίγα μέτρα μακριά από τις διαβάσεις.... Και νομίζουν ότι εγώ σαν οδηγός είμαι υποχρεωμένος να σταματήσω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πήρατε το δίπλωμα οδήγησης χωρις να λαδωσετε θα έχετε διαβάσει στα σήματα οτι παντού ο πεζός έχει προτεραιότητα γιατί ειναι πιο ευάλωτος...Αλλα πού ....ελλας το μεγαλείο σου!

      Διαγραφή
  11. Τους έκαναν 3μ πεζοδρόμια και αυτοί περπατούν στη μέση του δρόμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχει γίνει κατάντια όμως, δεν λέω καλό αυτό, αλλά και οι πεζοί δεν βλέπουν αν έρχεται κάποιο αυτοκίνητο, μπορεί κάποιος να είναι τρελός, κάποιος να είναι σουρωμένος, κάποιος ο οποίος βιάζεται γιατί πρέπει να πάει νοσοκομείο, κλπ. Σε μένα προσωπικά έτυχε να είναι παρκαρισμένη μία κλούβα πριν την διάβαση, να κάνω προσπέραση και ξαφνικά μπροστά μου να πετάγεται ένας πεζός, ευτυχώς τον είδα και σκέφτηκα ότι μπορεί να γίνει αυτό, ο πεζός όμως σκέφτηκε πριν πατήσει το πόδι του στον δρόμο; ίσως να ήταν άλλος στην θέση μου και να έτρεχε λίγο παραπάνω, τί θα γινότανε; Δεν λέω, ναι, να σταματάμε οι οδηγοί στις διαβάσεις, αλλά και οι πεζοί να προσέχουν πριν πατήσουν δρόμο. Επίσης οι πεζοί πολλές φορές παίρνουν "αέρα" και περνάνε τον δρόμο εκτός διάβασης και επιβάλουν τον οδηγό να σταματήσει.... εκεί τί λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι προβλέπει το άρθρο 38 του Κ.Ο.Κ. για τους πεζούς..το εχετε διαβασει?αν οχι διαβαστε πρωτα και μετα ξαναπεταχτειτε στο δρομο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πραγματικά, έτσι γίνεται στη Βέροια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ