Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τάσος Χαλκίδης: «Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού και της γης μας»

Εμφανώς απογοητευμένοι και ενοχλημένοι από τη στάση της κυβέρνησης και του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη, δηλώνουν οι αγρότες της Ημαθίας. Υποστηρίζουν ότι ο μόνος δρόμος των διεκδικήσεων τους θα είναι και πάλι οι κινητοποιήσεις. Σε σύσκεψη
που θα πραγματοποιήσουν σήμερα στην Κουλούρα θα θέσουν τα καυτά ζητήματα των επιδοτήσεων, των αποζημιώσεων από τις φετινές βροχοπτώσεις και τις χαμηλές τιμές του συμπύρηνου ροδάκινου που προκαλούν πονοκέφαλο στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Παράλληλα αναγείρουν και το ζήτημα της διεκδίκησης για αναδρομικά από τις περικοπές των συντάξεων και από ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

«Η φτώχεια φέρνει γκρίνια» λέει χαρακτηριστικά στο veriotis.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία ακόμα δύσκολη χρονιά. «Από τις επιδοτήσεις γίνονται κρατήσεις για εκείνους που χρωστούν ΕΦΚΑ και ΕΝΦΙΑ με αποτέλεσμα να μην μπαίνει τίποτα στην τσέπη. Για τις φετινές βροχοπτώσεις δεν έχει γίνει ακόμα λόγος από επίσημα χείλη, την ώρα που εδώ και καιρό έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη. Κανένας δεν θέλει να ακούσεις τους αγρότες;» διερωτάται ο πρόεδρος του Α.Σ Βέροιας.


Την ίδια ώρα οι χαμηλές τιμές του συμπύρηνου ροδάκινου προς 20 λεπτά το κιλό, δημιουργεί αρνητικά οικονομικά δεδομένα για τους αγρότες. «Μας δίνουν τζάμπα δέντρα για να φυτέψουμε συμπύρηνα, ωστόσο η ΕΚΕ σε ανακοίνωσή της επικρίνει αυτή τη δυνατότητα, καλώντας τους αγρότες να μην βάζουν τόσες ποσότητες αφού η παραγωγή δεν μπορεί να απορροφηθεί αν δεν είναι χαμηλές οι τιμές» υπογραμμίζει ο κ. Τάσος Χαλκίδης.

Οι αγρότες της Ημαθίας βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και δηλώνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις που είναι το μοναδικό μέσο πίεσης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου καλεί σύσσωμους τους συναδέλφους τους, που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, να αντιδράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ