Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Σκαμπαρδώνη στη Βέροια

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Λεωφορείο. 19 στάσεις» παρουσίασε στην Βέροια, ο διακεκριμένος συγγραφέας - δημοσιογράφος - σεναριογράφος από την Θεσσαλονίκη Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το «Εκκοκκιστήριο Ιδεών» και οι «Εκδόσεις Πατάκη» και
πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη. Την παρουσίαση έκανε η αρχιτέκτων - συγγραφέας Φυλλιώ Κατσαβουνίδου, ενώ ο ηθοποιός Αντώνης Μομπαϊτζής διάβαζε αποσπάσματά του. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συγγραφέας, ο οποίος με γλαφυρό και συνάμα με πολλά νοήματα λόγο, καθήλωσε το κοινό δίνοντας πέρα από το περιεχόμενο του βιβλίου τις δικές του ιδέες για τη Λογοτεχνία αλλά και την ίδια τη ζωή. Ακολούθησε
συζήτηση με το κοινό και τέλος ο συγγραφές υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του. 
Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης έχει γράψει έντεκα συλλογές διηγημάτων και πέντε μυθιστορήματα. Το βιβλίο του «Η Στενωπός των Υφασμάτων» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος το 1993 και το Επί ψύλλου κρεμάμενος με το βραβείο του περιοδικού Διαβάζω το 2004. 

Τα μυθιστορήματά του «Γερνάω επιτυχώς» και «Ουζερί Τσιτσάνης» (νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Πατάκη, 2013) ανέβηκαν θεατροποιημένα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, όπως και το «Με τα παιδιά της πιάτσας» (ένα παίγνιο με τον Νίκο Τσιφόρο), σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Έγραψε το σενάριο της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Όλα είναι δρόμος», σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, και τα κείμενα της μουσικοθεατρικής παράστασης «Σαν τραγούδι μαγεμένο», που ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. 

Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ-3, διηύθυνε την εφημερίδα Θεσσαλονίκη και τα περιοδικά Θ-97 (τιμήθηκε με το βραβείο «Ιπεκτσί»), Τάμαριξ, Χίλια Δέντρα, Πανσέληνος (έλαβε το ευρωπαϊκό βραβείο «EuropeanNewspaperdesign Awards 2000») και Επιλογές της Κυριακάτικης Μακεδονίας.

Συνεργάστηκε επί δύο χρόνια με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση.

To 2012 έλαβε το βραβείο διηγήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο του Περιπολών περί πολλών τυρβάζω (Εκδόσεις Πατάκη).ΤοΟυζερί Τσιτσάνης έγινε ταινία το 2015 από τον Μανούσο Μανουσάκη.

Την άνοιξη του 2016 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το μυθιστόρημά του Υπουργός Νύχτας και τον χειμώνα του ίδιου έτους ο συγκεντρωτικός τόμος διηγημάτων Τα δεδουλευμένα. Το 2017 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη η τελευταία συλλογή διηγημάτων του με τίτλο Ντεπό.


Mε πληροφορίες από: alli-apopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ