Quantcast

http://picasion.com/

Διάβημα διαμαρτυρίας στην Αλβανία για τον θάνατο του 35χρονου ομογενή

Στο Υπουργείο Εξωτερικών έχει κληθεί η πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα, προκειμένου να της επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για την στάση των αστυνομικών δυνάμεων της χώρας της, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας, όπως αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογο του -στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει- και ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες προκειμένου να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν δρομολογηθεί μέσω της διπλωματικής οδού όλες οι ενέργειες για τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στις έρευνες, προκειμένου να ενημερώνεται και παράλληλα να παρέχει στις αλβανικές Αρχές οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί απαραίτητη.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας στολή παραλλαγής, ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες, ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Στη συνέχεια διέφυγε. Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του. Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή. Σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Δίπλα στον νεκρό βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και θηλιά στρατιωτικού τύπου.

2 σχόλια:

  1. Αἰωνία ἡ μνήμη τοῦ Ἥρωος Κωνσταντίνου Κατσίφα! Ὁ Θεὸς νὰ τὸν ἔχῃ (καὶ θὰ τὸν ἔχῃ πιστεύω) ἐκ δεξιῶν Του.

    Βόρειος Ἤπειρος = γῆ ἑλληνική· θὰ ξαναγυρίσουμε καὶ θὰ τρέμῃ ἡ γῆ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχην ο θεος να συνψωρεση το παλικαρι και να δωσει κουραγιο στην οικογενεια του να αντεξει το χαμο ηρωεικο χαμο του παιδιου του!! Να ξερουν οι κυβερνωντες που θα την κανουν γαργαρα τη δουλεια και παλιο πως πουλεισαν τη μακεδονια μας και αλλα πολλα οτι εκει εξω υπαρχουν ακομα πολλα παλικαρια που εχουν μεσα τους ψυχη ελληνικη!!! Αγαπουνε την πατριδα τους και θα δινανε και τη ψυχη τος ακομα γιαυτην!!! Εναντιθεση με αυτους που την προδιδουν καθημερινα εχωντας γινει τσιρακια του συστηματος μονο για τα λεφτα!!! Αυτος ο τοπος δυστηχως γιαυτους δεν θα σταματησει ποτε να βγαζει τετοια παλικαρια που υπερ αγαπανε και λατρευουν την πατριδα τους!! Εξαλου γιαυτο δεν χαθηκε ποτε αυτο το εθνος!!! Δοξα και τημη σου παλικαρι μου!!! Ο θεος να σε συνχωρεση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ