Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η στιλιστική «μάχη» της εξέδρας - Τι φόρεσαν οι επίσημοι στην παρέλαση της Βέροιας;

Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 χθες και ως είθισται, οι Βεροιώτες φόρεσαν τα καλά τους και κατέβηκαν στο κέντρο για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Οι πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της Βέροιας αφού ολοκληρώθηκε η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο
μνημείο πεσόντων στην πλατεία Ωρολογίου, κατηφόρισαν τη Μητροπόλεως και πήραν σιγά σιγά τις θέσεις τους στην εξέδρα. Τα βλέμματα στράφηκαν κυρίως στις κυρίες που έκαναν επίσημη εμφάνιση στις εκδηλώσεις και που κάθε Οκτώβριο πρέπει να επιστρατεύσουν δυο outfit, καθώς μέσα σε 12 μέρες πρέπει να κάνουν εμφάνιση σε δυο παρελάσεις, αυτή της 16ης για την απελευθέρωση της Βέροιας και αυτή της 28ης.
Χαλαροί όπως πάντα, οι ένστολοι, που κάνουν πάντα μια αψεγάδιαστη επίσημη εμφάνιση όπως προστάζει η περίσταση, χωρίς όμως να... πονοκεφαλιάζουν!
Οι κυρίες της δημοτικής αρχής και καλές φίλες, Χριστίνα Γαϊτάνου, Ελένη Γκόγκα και Μαρία Παπαϊωάννου, επέλεξαν look αυστηρό αλλά με στυλ, όπως άλλωστε το συνηθίζουν σε τέτοιες περιστάσεις. Η κ. Γκόγκα, επέλεξε ένα μπλε σκούρο ταγιέρ, με pencil midi φούστα, λευκό τοπ, φουλάρι με έντονα χρώματα και γόβα σε ανοιχτό μπλε. Μπορεί να φάνηκε κάπως συντηρητικό αλλά η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βέροιας είχε και έναν δεύτερο ρόλο να υπηρετήσει, αυτόν της υπεύθυνης καθηγήτριας - συνοδού για την παρέλαση του 10ου Δημοτικού Σχολείου. 
Η κ. Παπαϊωάννου επέλεξε total back, με κομψό μαύρο φόρεμα σε γραμμή κλος, μαύρο σακάκι και μαύρες κλασσικές γόβες, ενώ πρόσθεσε στο λαιμό το all time classic αξεσουάρ, μια σειρά λευκές πέρλες.
Η κ. Γαϊτάνου, λατρεύει τα έντονα χρώματα και τα fashion κομμάτια. Αυτή τη φορά επέλεξε ένα εντυπωσιακό tea length πράσινο σμαραγδί φόρεμα, που το «κατέβασε» επιλέγοντας να το συνδυάσει με μαύρο σακάκι και μαύρες γόβες στιλέτο.
Οι κυρίες της Βουλής από την άλλη, κινήθηκαν σε πιο safe επιλογές. Η μεν βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επέλεξε μαύρο παντελόνι, μαύρα μποτάκια και μαύρο μαντό, «σπάζοντάς» το με εκρού τοπ. Η Γεωργία Μπατσαρά, πρώην κυρία της Βουλής και υποψήφια κυρία Δήμαρχος, ντύθηκε στα μαύρα, με μαύρο κοστούμι και τοπ, μαύρα μποτάκια με γκρι λεπτομέρεια, ενώ έριξε πάνω από το σακάκι το αγαπημένο της αξεσουάρ, μια πασμίνα. 
Οι κύριοι, πάντα πιο περιορισμένοι στις επιλογές τους, φόρεσαν τα γκρι, μαύρα και μπλε κοστούμια τους, με τη γραβάτα να αποτελεί το μόνο κομμάτι με το οποίο θα μπορούσαν να «παίξουν» στιλιστικά. Ο γενικός γραμματεύς που μας έστειλε ως εκπρόσωπο η κυβέρνηση επέλεξε τη στιλιστική γραμμή «Μαξίμου». Αγραβάτωτος και με ανοιχτό πουκάμισο.
Με μαύρο κοστούμι ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και μια πιο ήσυχη -από όσο μας είχε συνηθίσει- επιλογή γραβάτας με μπορντό και λευκές ρίγες. Αν και μεταξύ μας, μας άρεσε περισσότερο αυτό που φόρεσε στην Απελευθέρωση, το καινούριο μπλε σκούρο με το ασορτί γιλέκο, που έκατσε γάντι στην πιο αδύνατη πλέον σιλουέτα του. Είχε και έναν τόνο επισημότητας παραπάνω αλλά δικαιολογείται, λόγω της ημέρας.
Ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος φόρεσε το... δίμετρο σκούρο μπλε κοστούμι του, με έναν τόνο πιο ανοιχτό μπλε γραβάτα. Στους ίδιους τόνους κινήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, με πουά όμως γραβάτα.
Έναν αέρα πιο μοντέρνο έδωσε στην κατάθεση στεφάνων ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ και εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας Λεωνίδας Ακριβόπουλος, που επέλεξε μπορντό-καφέ-κεραμιδί παντελόνι σε σύγχρονη γραμμή, καφέ δετό παπούτσι, μπλε σκούρο σακάκι διακοσμημένο με patches στους αγκώνες, σκούρο πουκάμισο και μπορντό γραβάτα.
Οι βεροιώτες πάντως, μικροί, μεγάλοι και μεγαλύτεροι, άλλοι πιο casual και άλλοι πιο επίσημα ντυμένοι, εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και μετά την παρέλαση συνέχισαν σε κάποιο καφέ να απολαύσουν την περαντζάδα και στη συνέχεια σε κάποια ταβέρνα της πόλης. Κυριακή και αργία μαζί, έπρεπε να το ρίξουν έξω... διπλά!











1 σχόλιο:

  1. Ευτυχως ολα ειναι υπο ελεγχο κ εμεινε να δουμε τι φορανε!!τωρα θα κοιμηθω ησυχος γι αυτο ζουσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ