Quantcast

http://picasion.com/

Ανακοίνωση για τα αδέσποτα από τον Δήμο Βέροιας

Με αφορμή τα αναγραφόμενα σε δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ, σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Βέροιας είναι από τους λίγους Δήμους πανελληνίως που εφαρμόζει καθολικά όλα όσα προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Συγκεκριμένα ο Δήμος μας λειτουργεί νόμιμα αδειοδοτημένο Δημοτικό Κτηνιατρείο και Καταφύγιο στην περιοχή του Ταγαροχωρίου όπου λαμβάνει χώρα η στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση και ίαση των αδέσποτων σκύλων που περισυλλέγονται στα όρια του Δήμου Βέροιας.

Το παραπάνω έργο της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς υλοποιείται από τους Κτηνίατρους που απασχολεί ο Δήμος μας και έχουν οριστεί ως επιστημονικά υπεύθυνοι για την λειτουργία των εγκαταστάσεων του, τους κυνοκόμους που ασχολούνται με την σίτιση και φροντίδα των ζώων που φιλοξενούνται στις δημοτικές εγκαταστάσεις.

Επιπλέον και στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου μας με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής υλοποιηθήκαν με επιτυχία στις εγκαταστάσεις μας, προγράμματα μαζικής στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς με την συνδρομή εθελοντικών οργανώσεων του εξωτερικού.

Ωστόσο για να δοθεί οριστική και σύννομη λύση στα πρόβλημα τις ολοκληρωμένης διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα πρέπει όλοι εμείς που είμαστε ιδιοκτήτες ενός σκύλου ή ενός γάτου, να σεβαστούμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία ώστε να μην ενοχοποιούνται τα αδέσποτα ζώα από πράξεις αμέλειας των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Τέλος εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για όλες τις αποτρόπαιες και εγκληματικές ενέργειες θανάτωσης των ζώων συντροφιάς ενώ ο Δήμος Βέροιας θα συμβάλει με κάθε μέσο στην προσπάθεια εξεύρεσης και παραδειγματικής τιμωρίας των ενόχων.


Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Εθελοντισμού, Ποιότητας Ζωής, Ζωικής Παραγωγής Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων

ΚΟΡΩΝΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ