Quantcast

http://picasion.com/

Υπ. Πολιτισμου Ζορμπά: Κακώς δεν υπήρξε πρόβλεψη να εξαιρεθούν μνημεία από την ένταξη στο Υπερταμείο

Θέση για την καταγγελία που έκανε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σχετικά με την εκχώρηση στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ακινήτων, μεταξύ των οποίων μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, πήρε η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, τονίζοντας πως γίνεται «φασαρία για το
τίποτα». Σε συνέντευξή της, η νέα υπουργός Πολιτισμού διευκρίνισε πως «πρόκειται για νόμο του 2016 που έδινε στο Υπερταμείο το σύνολο των ακινήτων του δημοσίου με εξαίρεση των κυρηγμένων αρχαιολογικών χώρων, των περιοχών Ramsar κ.α.».  
«Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τη νομική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών», σημείωσε η υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, όμως, παράλληλα, τόνισε πως «κακώς δεν υπήρξε πρόβλεψη να εξαιρεθούν τα μνημεία» και παραμένει να ιδωθεί «αν είναι κάτι που απειλεί τα μνημεία».

Η υπουργός ζήτησε να υπάρξει τοποθέτηση από το υπουργείο Οικονομικών επί του ζητήματος - γνωστοποιώντας, βέβαια, πως το ΥΠΟΙΚ έχει διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα – και άφησε ανοιχτό το ενεχόμενο ύπαρξης νομοθετικής παρέμβασης για το θέμα.

Μυρσίνη Ζορμπά: Κακώς δεν υπήρξε πρόβλεψη να εξαιρεθούν μνημεία από την ένταξη στο Υπερταμείο

«Υποθέτω ότι η κυρία Κονιόρδου έκανε μια συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ αλλά δεν το ξέρω», είπε ακόμη και υπογράμμισε πως ο η Βουλή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που υπέγραψαν τον νόμο, «δεν θα έβαζαν σε δοκιμασία κανένα αρχαιολογικό χώρο και χώρο που ανήκει σε πολιτιστική κληρονομιά και η οποία προστατεύεται συνταγματικά».

Η πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Σταματία Μαρκέτου, μιλώντας στο CNN Greece, τόνισε την ανάγκη τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να προστατευθούν στο διηνεκές από ενδεχόμενη μεταβίβαση της κυριότητας ή της διαχείρισής τους στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ