Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χωρίς αυτοκίνητο, με μουσικές και μηνύματα ανθρωπιάς για λίγες ώρες η Βέροια

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο γιορτάστηκε το Σάββατο 22/9 στη Βέροια, με την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο: Οι μαθητές προτείνουν λύσεις για τη βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη», που διοργάνωσε ο δήμος. Πεζοί και ποδηλάτες κάθε ηλικίας «κατέλαβαν» για 4 ώρες την οδό Ανοίξεως,
που είχε μετατραπεί σε ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, από το ύψος της με την οδό Ελιάς έως και τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων και έφερναν βόλτες πάνω -κάτω, χωρίς την έννοια των αυτοκινήτων. Η Τροχαία φρόντισε να αποκλείσει τις τρεις εισόδους στο σημείο, επιτρέποντας μόνο ποδήλατα, πατίνια, καρότσια και ποδαράκια!

Λίγο μετά τις 19:30, στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση, με τη συμμετοχή του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου και του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, που παρουσίασαν τις συμμετοχές τους στις εκστρατείες FreeMobility και EcoMobility αντίστοιχα, που είχαν ως θέμα την οικολογική μετακίνηση αλλά και την ελεύθερη πρόσβαση ΑΜΕΑ στη Βέροια. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης και η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Μαρία Σουμελίδου. 

Οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου, πρόβαλαν ένα βίντεο που δημιούργησαν, όπου παρουσίασαν τις δυσκολίες πρόσβασης των ΑμΕΑ σε πεζοδρόμια, αρχαιολογικούς χώρους και σημεία ενδιαφέροντος στη Βέροια, καταγράφοντας παράλληλα τις ελλείψεις σε παροχές και υπηρεσίες φιλικές προς ΑμΕΑ. 
Το Μουσικό Σχολείο... επιστράτευσε τους «Σούπερ 8», τους μαθητές της ομάδας Ecomobility 2017-18, μια φανταστική ομάδα σούπερ ηρώων με αποστολή να δημιουργήσουν μια Βέροια όπως την ονειρευόμαστε. Καθαρή, χωρίς φθορές, χωρίς παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια και ράμπες ΑμΕΑ, χωρίς αυθαιρεσίες κάθε τύπου από τους πολίτες. Μια Βέροια με ανθρωπιά. Στο τέλος, τραγούδησαν live και το ομώνυμο τραγούδι, το «Σούπερ 8» που οι ίδιοι συνέθεσαν. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:































1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ