Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Σεφ του «Βεροιώτη» μας φτιάχνει μπιφτέκια... όχι όμως τα κλασσικά!

Μπιφτέκια κοτόπουλου με κάρυ και μπιφτέκια μανιταριών
Κατατάσσονται άνετα στην κατηγορία «υγιεινή κουζίνα», είναι όμως πεντανόστιμα και σερβίρονται με χίλιους τρόπους. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς ετοίμασε για εμάς... εναλλακτικά juicy μπιφτέκια
και μάλιστα σε δυο βερσιόν, μπιφτέκια κοτόπουλου με κάρυ και μπιφτέκια μανιταριών και για τους νηστεύοντες ή vegan αναγνώστες.


Δείτε τα υλικά και τις συνταγές για τα μπιφτέκια:



Μπιφτέκια κοτόπουλου με κάρι

Υλικά:
700 γρ. κιμάς κοτόπουλου
1 καρότο τριμμένο
1κ.σ. κάρι
1κ.σ. εστραγκόν
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
2 ασπράδια αυγού
40 ml ελαιόλαδο

Ζυμώνουμε τον κιμά κοτόπουλου μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μπιφτέκια, βρέχοντας  τα χέρια μας με λίγο νερό ή λάδι. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει ο κιμάς.  Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 15΄.

Μπιφτέκια μανιταριών


Υλικά: 
700 γρ. φρέσκα μανιτάρια(ανάμεικτα, πλευρώτους, πόρτο μπέλο )
40 ml ελαιόλαδο
1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. θυμάρι
2 αυγά
1 φλ. Ψίχα ψωμιού
½ παρμεζάνα τριμμένη
½ φλ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια (αν θέλουμε στο μπλέντερ αλλά να μην γίνουν πολτός) . Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε λίγα λίγα τα μανιτάρια για να στεγνώσουν και να μην βράσουν. Τα αποσύρουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφού κρυώσει  αδειάζουμε στο μπολ με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε , πλάθουμε  μπιφτέκια και τα  βάζουμε  για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.  Ψήνουμε στους 220 για 10΄. 

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ