Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πρώτο κουδούνι με προβλήματα για τα Δημοτικά Σχολεία του νομού Ημαθίας

Στέγαση, μεταφορά και προσωπικό τα τρωτά σημεία για τη φετινή σχολική χρονιά σύμφωνα με τον κ. Διονύση Διαμαντόπουλο
Ενοικιάσεις κτιρίων, ελλείψεις δασκάλων ειδικής αγωγής και προσωπικού σε ξένη γλώσσα και πληροφορική αλλά και ζητήματα στη μεταφορά των
μαθητών αποτελούν τα βασικά προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά στα Δημοτικά Σχολεία της Ημαθίας. Οι διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσπαθούν να ξεπεράσουν τον σκόπελο των ελλείψεων σε συνεργασία με τον δήμο και το Υπουργείο Παιδείας με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Οι ανάγκες στην Πρωτοβάθμια

Τη διαδικασία μισθώσεων χώρων προκειμένου να στεγαστούν τρία νηπιαγωγεία στη Βέροια αναλαμβάνει κάθε χρόνο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα νήπια που φοιτούν στο 1ο, το 10ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενα κτίρια προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στη στέγαση. Την ίδια ώρα παρατηρούνται ελλείψεις και σε δασκάλους και συγκεκριμένα έναν δάσκαλο και τη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας και 4 στην Πληροφορική, κενά που η διεύθυνση αναμένεται να καλύψεις είτε με εκπαιδευτικούς από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είτε με αναπληρωτές. 

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διονύση Διαμαντόπουλο που μίλησε στο veriotis.gr μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται σε δασκάλους Ειδικής Αγωγής, αφού στο νομό υπάρχει ανάγκη για επιπλέον 50 άτομα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Παράλληλης Στήριξης.

«Προβλήματα παρατηρούνται στη μεταφορά των μαθητών σε χωριά του κάμπου της Νάουσας, όπως η Φυτειά, ο Αρχάγγελος και η Πατρίδα, αφού όσοι μεταφορείς έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο θεωρούν ασύμφορη τη μετακίνηση των μαθητών από και προς τις παραπάνω περιοχές» υπογραμμίζει στο veriotis.gr ο κ. Διαμαντόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ